Yandex Metrica

Sitede Ara

Küçük Amal mülteci çocuklar için yola çıktı

Suriyeli mülteci çocuklar yıllardır ülkelerinden uzak, sıkıntı ve zaman zaman yokluk dolu bir hayatın içinde. Çocukların bu zorluklarını dünya kamuoyuna duyurmak için 3,5 metre uzunluğunda bir bebek tasarlandı. Adı kukla Küçük Amal. Annesini bulmak üzere yola çıkan bir kız çocuğunun hikayesini konu alan Küçük Amal  8 ülke sınırını aşacak, 65 şehirde binlerce kilometrelik yolculuk yapacak. 3,5 metre uzunluğundaki Küçük Amal'in yolculuğu 3 Kasım'da İngiltere'nin Manchester kentinde son bulacak. Mülteci çocukların, aileleriyle ya da aileleri olmadan Avrupa'ya uzanan yolculuklarındaki zorlukları gündeme taşıyacak. Küçük Amal ilk olarak Suriye sınırındaki Gaziantep'in eski yerleşim yerlerinden Lala Paşa Sokağı'nda yolculuğa başladı. Aynı sokakta elinde fenerlerle bekleyen Türk ve Suriyeli çocuklar ile aileleri tarafından coşkuyla karşılandı. Proje İngiltere merkezli Good Chance Tiyatrosu öncülüğünde gerçekleşiyor.  Türkiye ve dünyadan birçok sanatçı, kurum ve kuruluş bu yürüyüşü destekliyor.

Multimedya

23.01.2024, 22:47

Suriyeli mülteci çocuklar yıllardır ülkelerinden uzak, sıkıntı ve zaman zaman yokluk dolu bir hayatın içinde. Çocukların bu zorluklarını dünya kamuoyuna duyurmak için 3,5 metre uzunluğunda bir bebek tasarlandı. Adı kukla Küçük Amal.

Annesini bulmak üzere yola çıkan bir kız çocuğunun hikayesini konu alan Küçük Amal  8 ülke sınırını aşacak, 65 şehirde binlerce kilometrelik yolculuk yapacak. 3,5 metre uzunluğundaki Küçük Amal'in yolculuğu 3 Kasım'da İngiltere'nin Manchester kentinde son bulacak. Mülteci çocukların, aileleriyle ya da aileleri olmadan Avrupa'ya uzanan yolculuklarındaki zorlukları gündeme taşıyacak.

Küçük Amal ilk olarak Suriye sınırındaki Gaziantep'in eski yerleşim yerlerinden Lala Paşa Sokağı'nda yolculuğa başladı. Aynı sokakta elinde fenerlerle bekleyen Türk ve Suriyeli çocuklar ile aileleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Proje İngiltere merkezli Good Chance Tiyatrosu öncülüğünde gerçekleşiyor.  Türkiye ve dünyadan birçok sanatçı, kurum ve kuruluş bu yürüyüşü destekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading