Yandex Metrica

Amerikan SİHA'sı vurulunca çok güzel düşüyor: Parçalarını denizden topladılar

Kızıldeniz'de konuşlu Haçlı Donanması'nın saldırıları altındaki Yemen karşı atağa geçti. Hava savunma füzesi ateşleyen Husiler, Amerikan SİHA'sı MQ-9 Reaper'ı düşürmeyi başardı. Son birkaç ayda vurulan ABD SİHA'larının sayısı 3'e yükseldi. 

Dünya

19.05.2024, 04:41

ABD ve İngiltere'nin başını çektiği Haçlı Donanması, Yemen'e yönelik saldırıları sürdürürken bu ülkedeki Husi gruplar önemli askerî başarılara imza atıyor.

Amerikan ve İngiliz gemilerine seyir füzesi, dronlar ve insansız deniz araçlarıyla pek çok kez saldırı girişiminde bulunan Husiler, 19 Şubat'ta bir ABD SİHA'sını havada paramparça etmeyi başardı. 

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırıma karşı aktif direniş gösteren Yemen'i cezalandırmak için bu ülkeyi uçak ve SİHA'larla bombalayan Amerikan ordusu, Husilerin ateşlediği füzeyle MQ-9 Reaper tipi bir hava aracını kaybetti. 

MQ-9 Reaper enkazı

Husilerin bağlı olduğu Ensarullah Hareketi, Amerikan SİHA'sının vurulmasına ilişkin görüntüler yayınladı. Görüntülerde, karadan ateşlenen hava savunma füzesinin bir hava aracını vurmayı başardığı ve alevler içinde süzülmeye başlayan hava aracının Kızıldeniz'in kıyı kesimlerine düştüğü görülüyor. 

MQ-9 Reaper enkazı

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bir grup Husi savaşçı, Amerikan SİHA'sının parçalarını denizden topladı. Ensarullah Hareketi, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada "Siyonist varlık adına ülkemize karşı düşmanca görevler yürüten dron, hava savunma güçlerimiz tarafından vuruldu" ifadesini kullandı. 

Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede tam 11,5 milyon tonluk rezerv var Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede... Haberi Görüntüle

BİRKAÇ AY İÇİNDE 3. SİHA 

Husiler Kasım 2023'te de Kızıldeniz semalarında MQ-9 tipi SİHA'yı düşürmüştü. Irak'ta ise geçtiğimiz ay yine bir adet MQ-9 SİHA, İran destekli grupların ateşlediği füzeyle vurulmuştu. Husilerin son vurduğu SİHA, Ortadoğu'da birkaç ay içerisinde düşürülmüş üçüncü Amerikan hava aracı oldu. 

MQ-9 Reaper enkazı

8 adet Hellfire tipi mini mühimmat taşıyabilen MQ-9 Reaper, ABD tarafından uydudan kontrol ediliyor. Amerikalılar bu SİHA'ları Yemen, Filistin ve Suriye'de saldırı amacıyla kullanıyor. 

MQ-9'un başarıyla vurulması Husilerin kullandığı hava savunma füzesinin niteliğine ilişkin merak uyandırdı. Bu füzelerin Yemen'deki gruplara İran tarafından sağlandığı sanılıyor. SİHA'nın düşürüldüğü operasyon, PKK/YPG'yi de yöneten Amerikan Merkez Komutanlığının (CENTCOM) 18 Şubat'taki açıklaması sonrasında geldi. 

Husiler, Amerikan SİHA'sının parçalarını Kızıldeniz'den topladı.

CENTCOM açıklamasında, Husilerin Amerikan deniz platformlarına yönelik saldırılarda insansız sualtı araçları da kullandığını ortaya koymuştu. Husilerin kontrolündeki bölgelerden seyir füzesi, kamikaze insansız deniz aracı (USV) ve insansız sualtı aracı (UUV) ile saldırı düzenlendiğini duyuran CENTCOM, bu girişimlerin püskürtüldüğünü ileri sürmüştü. 

 

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading