Yandex Metrica

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Afrika'ya 611 bin 200 doz aşı hibesi

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Afrika'ya 611 bin 200 doz aşı hibesi

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hibe edilen 611 bin 200 doz koronavirüs aşısı Burkina Faso ve Togo'ya teslim edildi.

Gündem

23.01.2024, 22:02

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Devletleri Teşkilatına Afrika ülkelerine aşı yardımı yapma çağrısı hatırlatılarak, Türkiye'nin salgınla mücadelede uluslararası dayanışmaya verdiği öneme dikkat çekildi.

Erdoğan'ın ekim ayında gerçekleştirdiği Afrika ziyaretinde de bölge ülkelerine bağışta bulunma kararı anımsatılarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi’nde, Teşkilat adına Afrika’ya aşı yardımında bulunulacağını da açıklamıştır." İfadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, teşkilat adına Afrika ülkelerine gönderilmek üzere Türkiye'nin 200 bin, Azerbaycan ile Özbekistan'ın 100'er bin doz Sinovac aşısı, Macaristan'ın 211 bin 200 doz Sinopharm aşısı tahsis ettiği bilgisi verildi.

Söz konusu aşıların talep ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak Burkina Faso ve Togo'ya sevki için gerekli mutabakatın sağlandığı ifade edilen açıklamada, "Azerbaycan, Özbekistan ve Macaristan’ın hibe ettikleri aşılar ülkemize ulaşmış, bu aşılar ülkemizin de hibe ettiği aşılarla birlikte askeri kargo uçağımızla 6 Aralık'ta anılan iki ülkeye gönderilmiştir. Burkina Faso’ya 400 bin Sinovac, Togo’ya 211 bin 200 doz Sinopharm aşısı teslim edilmiştir" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading