Yandex Metrica

TEKNOFEST düşmanı Ekrem İmamoğlu kendi kurslarına ancak 1355 kişi toplayabildi

TEKNOFEST düşmanı Ekrem İmamoğlu kendi kurslarına ancak 1355 kişi toplayabildi

2019'da göreve geldiği zaman yaptığı ilk işlerden biri İBB mekanlarında TEKNOFEST'i yasaklamak olan Ekrem İmamoğlu, aradan geçen 3 yılın ardından belediye kurslarına ancak 1355 öğrenci toplayabildi. İmamoğlu'nun büyük başarıya(!) imza attığı 2021'de TEKNOFEST'te yarışan takım sayısı 39 bin olmuştu.

Gündem

11.03.2024, 01:27

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gençleri teknolojiyle buluşturmak isterken çuvalladı. 2019 yılında göreve geldikten sonra yaptığı ilk icraat TEKNOFEST'i İBB mekanlarından dışlamak olan İmamoğlu, bunun yerine belediyeye bağlı kurslar düzenleyeceklerini duyurmuştu. 

Çocuklara teknoloji öğretimi adına yapılan çalışmalar konusunda 2021 yılının dev(!) bilançosunu bizzat İmamoğlu açıkladı. İBB Başkanı'nın verdiği bilgiye göre 2021 yılında teknoloji atölyelerine sınav için 3 bin 500 kişi müracaat etti. 722 öğrenciyle başlayan kurslar yılın ikinci yarısında sayının artmasıyla beraber tam 1355 kişiye ulaştı. 

Yapay zeka, programlama ve kodlama, mobil uygulama, proje geliştirme, bilgisayar oyunu tasarımı ve geliştirme, robotik uygulamaları gibi alanlarda aldıkları eğitimleri tamamlayan 870 öğrenci için Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde proje sunumu ile mezuniyet töreni yapıldı. Törende 870 öğrenciye diplomaları verildi. 

Kurslar için Boğaziçi Üniversitesi işbirliği yapan İmamoğlu, "Gelecekte başarıya ulaşacak olan ülkeler teknolojiyi en iyi kullanan ülkeler olacaklar. Bu açıdan bilim ve teknoloji hepimiz için çok kıymetli bir yerde duruyor. Onların yeteneklerini ortaya koyması için, çocukların ve gençlerin bu alanda kendilerini geliştirmesi için yakaladığımız her fırsatı değerlendirmeli ve onları teşvik etmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

İFTİRALAR GIRLA GİTMİŞTİ

"Gençlerin kendini geliştirmesi için her fırsatı değerlendirmeliyiz" diyen İmamoğlu, TEKNOFEST etkinliğini organize eden T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ı, festival için İBB kaynaklarını kullanmakla suçlamıştı. O dönem İmamoğlu ve sosyal medya ekibinin yoğun biçimde dolaşıma soktuğu '41 milyon TL' iddiasının iftira olduğu mahkemede defaatle kanıtlandı. 

İmamoğlu 2019'dan itibaren TEKNOFEST'e belediye mekanlarında yasak koydu ama TEKNOFEST aradan geçen sürede katlanarak büyüdü. Bu yıl Bakü'de gerçekleşen 4 günlük festivali 300 bin kişi ziyaret etti, projeleriyle yarışan öğrenci sayısı 5 bini geçti. Yurtiçindeki etkinliklerde rekor üstüne rekor kırıldı. Atatürk Havalimanı'nda yapılan TEKNOFEST 2021'de tamamı öğrencilerden oluşan 39 bin takım yarıştı ve izleyici olarak ise 1,5 milyon kişi katıldı. Bir sonraki TEKNOFEST etkinliği 30 Ağustos'ta Samsun Çarşamba Havalimanı'nda başlayacak.

Ekrem İmamoğlu ise 2021 yılında İBB kurslarına ancak 1355 öğrenci toplayarak kendi kapasitesine göre muhteşem(!) bir başarı elde etmiş oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading