Yandex Metrica

Seçim günü yazlıkta, köyde oy kullanabilirmiyim 31 Mart? Adres dışında oy kullanılır mı?

Seçim günü yazlıkta, köyde oy kullanabilirmiyim 31 Mart? Adres dışında oy kullanılır mı?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne az bir zaman kala merak edilenler arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Seçime sadece 3 gün kaldı ve birçok vatandaş akıllarında kalan bazı sorulara yanıt arıyor. Bunlardan bir tanesi ise yazlıkta ya da köyde oy kullanabilirmiyim sorusu oldu. Peki, Seçim günü yazlıkta, köyde oy kullanabilirmiyim 31 Mart? Adres dışında oy kullanılır mı?

Gündem

31.03.2024, 19:35

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri, büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, köy muhtarları, ihtiyar heyeti üyeleri ve belediye meclis üyelerinin seçileceği bir süreci kapsayacak. Bu seçimlerde milyonlarca vatandaş oy kullanacak. Peki, Seçim günü yazlıkta, köyde oy kullanabilirmiyim 31 Mart? Adres dışında oy kullanılır mı?

Tesla Model Y Standard Range şehir içi-şehir dışı menzili ne kadar? Tesla Model Y Standard Range şehir içi-şehir dışı menzili ne... Haberi Görüntüle

SEÇİM GÜNÜ YAZLIKTA, KÖYDE OY KULLANABİLİRMİYİM 31 MART?

31 Mart Pazar günü hemen hemen bütün seçmenler nüfus müdürlüğüne sürekli oturduklarını belirttikleri yerleşim yerleri adresinde oylarını kullanmak zorundalar. Askı süre zarfı sürecinde adres değişikliği yapmayan seçmenler nüfüs müdürlüğüne kayıtlı oldukları sandıkların dışında oylarını kullanamaz.

Diğer adres (ikinci adres) beyanı, nüfus müdürlükleri tarafından alınarak yapılan tesciller kayıt için yeterli değildir. Diğer adreslerinde oy kullanmak isteyen seçmenlerin, nüfus müdürlüklerine başvurarak, diğer adreslerini yerleşim yeri adresi olarak tescil ettirmeleri gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading