Yandex Metrica

PKK/YPG'nin Ayn el-Arab'da (Kobani) Türk askerine tehditleri Afrin'i hatırlatıyor

PKK/YPG'nin Ayn el-Arab'da (Kobani) Türk askerine tehditleri Afrin'i hatırlatıyor

3 yıl önce Afrin'e yönelik operasyon öncesi burada gösteriler tertipleyen, hatta konvoylarla tören yapan PKK/YPG, şimdi aynı eylem ve söylemleri Ayn el-Arab'da tekrarlıyor.

Gündem

23.01.2024, 18:11

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak 2018'de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı öncesi Afrin'de konvoylar halinde poz veren terör örgütü yandaşları bu kez Suriye'nin Ayn el-Arab (Kobani) ilçesinde sahne aldı. 

TSK'nın Afrin'e yönelik operasyona hazırlandığını görerek ilçe caddelerinde gövde gösterisi yapan PKK/YPG, 'direnişin bu kez çok farklı olacağını' iddia etmiş, hatta Afrin'in 'Türk ordusu için Vietnam anlamına geleceğini' söylemişti. 

PKK/YPG'nin Kasım 2017'de Afrin'de askeri araçlarla yaptığı bir gösteri. 

Mehmetçiğin Suriye Milli Ordusu (SMO) üyeleriyle birlikte 20 Ocak'ta başlattığı harekâtta tüm teröristler ya imha edildi ya da bölgeden kaçtı. Örgütün sivilleri canlı kalkan olarak kullanma girişimleri de sonuçsuz kaldı. 

Örgüt, Afrin'de sahnelediği oyunun aynısını şimdi Suruç'un komşusu Ayn el-Arab'da sahneliyor. İlçede terör örgütünün paçavralarıyla gösteri yapan bir grup PKK/YPG destekçisi, "Türk ordusunun operasyon düzenlemesi halinde öz gücümüzle alanlarda olacağız" diyor. 

Ayn el-Arab'ın terörisbaşı Öcalan'ın Suriye'de ayak bastığı ilk toprak parçası olduğunu ve bu nedenle burayı sonuna dek savunacaklarını ileri süren gösterici grup, Mehmetçiğe 3 yıl önce Afrin'dekilerle aynı tehditleri savurdu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading