Yandex Metrica

Sitede Ara

Kış geri geliyor! Meteoroloji'den 6 kent için alarm verdi: Sıcaklıklar bir anda düşecek

Kış geri geliyor! Meteoroloji'den 6 kent için alarm verdi: Sıcaklıklar bir anda düşecek

Türkiye bahar havasına tam alışmışken meteoroloji haritayı güncelledi. 6 il için alarm veren meteoroloji sıcaklıkların 9 derece birden düşeceğini aktardı. İstanbul ve 8 il için sarı alarm veren meteorloji vatandaşlara peş peşe uyarılar geçti.

Gündem

17.04.2024, 01:07

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Trakya ile güneydoğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ifade edilen hava sıcaklığı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM Başkanvekilliği görevine Basri Bağcı seçildi Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM Başkanvekilliği görevine Basri Bağcı seçildi Haberi Görüntüle

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji'den yapılan uyarılarda bu akşam saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar rüzgarın güney ve batı yönlerden; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır denildi.

MEB Bursluluk Sınavı 2024 nerede yapılacak? MEB sınav giriş yerleri açıklandı mı? Bursluluk sınavı giriş belgesi nereden alınır? MEB Bursluluk Sınavı 2024 nerede yapılacak? MEB sınav giriş yerleri... Haberi Görüntüle

6 İL İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il için de sarı alarm verdi. İşte o iller; Balıkesir, Çanakkale, Edirne İzmir, Kırklareli, Tekirdağ.

205 milyonluk vurgun! 3 yıl boyunca müşterileri ayakta uyutmuşlar 205 milyonluk vurgun! 3 yıl boyunca müşterileri ayakta uyutmuşlar Haberi Görüntüle

SICAKLAR BİRDEN DÜŞECEK

Hava durumu tahmininde bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün yağış yok sıcaklıklar yaz değerlerine yaklaştı. Perşembe gününe kadar bu değerlerde. Rüzgar, Kuzey Ege ve Marmara’nın batısında lodostan kuvvetli esecek. Bozcaada, Gökçeada, Çanakkale Lapseki feribot seferlerinde aksama olabilir. Yarın Ege’de yerel yağışlar görülebilir." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Şen, "Perşembe Marmara’dan yağış giriyor. Yağışla birlikte sıcaklıklar 7-9 derece düşecek. Gök gürültülü sağanak yağışlar hafta sonu Cumartesi sıcaklığın düşmesiyle birlikte oluşacak Ege, Marmara ve batı Akdeniz bölgesinde risk oluşturabilir” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading