Yandex Metrica

İşte saldırı anları: Bomba yüklü kamikazelerle Rus savaş gemilerini patlattılar

Ukrayna ordusu Kırım'da Rus gemilerine yönelik saldırının görüntülerini yayınladı. Çarpıcı kayıt, bomba yüklü İDA'ların savaş gemilerine hasar verdiğini ortaya koydu. Kremlin'in tahıl anlaşmasından çekilmesine ilişkin bir bildiri yayınlayan Milli Savunma Bakanlığı taraflara 'provokasyondan uzak durmaları' çağrısı yaptı.

Gündem

23.01.2024, 20:00

Ukrayna ordusu, Kırım'ın Sivastopol Limanı'nda Rus gemilerinin tahrip edildiği operasyona ilişkin görüntüler yayınladı. Rusya'nın "İngiliz istihbaratının işi" dediği saldırılar, silahlı insansız hava araçlarının desteğiyle kamikaze insansız deniz araçlarıyla (İDA) yapıldı. 

Görüntülere göre Rus Amiral Makarov fırkateynine doğru ilerleyen bomba yüklü bir İDA, gemiye yaklaştı ve hedefe ulaşınca kendini patlattı.

Rus sahil güvenlik görevlilerinin müdahale etmeye çalıştığı birden fazla deniz aracı kurşunlar altında kalmalarına rağmen çoğunlukla su yüzeyinde ilerlemeyi başardı. Bir İDA'nın ise hedefine doğru giderken isabet eden kurşunların etkisiyle infilak ettiği görülüyor. 

Ukrayna güçleri dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırı sonucu aralarında Amiral Makarov fırkateyninin de bulunduğu 4 Rus gemisinin tahrip edildiğini kaydetmişti. 

Saldırıyı doğrulayan Rusya Savunma Bakanlığı ise operasyonda 9 adet SİHA ve 7 adet otonom insansız deniz aracı kullanıldığını, bomba yüklü araçların patlaması sonucu limanda bulunan mayın tarama gemisi Ivan Golubets ile Yuzhnaya Körfezi Barajı'nda hafif hasar oluştuğunu ileri sürdü. 

Edirne'de başıboş köpek dehşeti! Kanlar içinde yerde kaldı tanınmaz hale geldi Edirne'de başıboş köpek dehşeti! Kanlar içinde yerde kaldı tanınmaz hale... Haberi Görüntüle

MAKAROV'UN VURULDUĞU DOĞRULANDI

Kiev kaynaklarınca yayınlanan görüntüler mayıs ayında da saldırıya uğrayan Amiral Makarov gemisinin bir kez daha vurulduğunu ortaya koyuyor. Sözkonusu fırkateyn, işgalin 4. ayında da Ukrayna yapımı Neptün füzesiyle hedef alınmış ve gemiden yükselen dumanlar insansız hava araçları tarafından görüntülenmişti. 

Rus donanmasının en önemli savaş gemisi olarak gösterilen Moskova kruvazörünün 14 Nisan'da batırılmasıyla ağır bir darbe yiyen Kremlin, bu saldırıdan aylar sonra önemli bir darbe daha yemiş oldu. 

Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Haberi Görüntüle

YENİ BİR KRİZ KAPIDA 

Kırım'daki son operasyon Kremlin'i küplere bindirdi. Rus yönetimi 22 Temmuz'da İstanbul'da imzalanan 'tahıl koridoru' anlaşmasından çekildiğini duyurdu. 

Anlaşma kapsamında 1 Ağustos'tan buyana 9,3 milyon ton gıda dünya pazarına ulaştırılmıştı. 

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilme hamlesi sonrası gıda konusunda yeni bir istikrarsızlığın başgöstermesinden endişe ediliyor. 

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan 23 Nisan'a özel kutlama mesajı yayınlandı! Çocukların teşkilata özel mektupları yoğun ilgi gördü! MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan 23 Nisan'a özel kutlama mesajı yayınlandı!... Haberi Görüntüle

ANKARA'DAN UYARI: PROVOKASYONDAN UZAK DURUN

Rusya'nın anlaşmadan çekilmesiyle birlikte gözler İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'ne çevrildi. Ukrayna'dan yeni sevkiyat olmayacağını, Rus görevlilerin de halen İstanbul'daki merkezde bulunduğunu aktaran Milli Savunma Bakanlığı 'Tahıl Sevkiyatına İlişkin Açıklama' başlığıyla yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi:

1-Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Sn. Antonio Guterres riyasetinde 22 Temmuz 2022'de imzalanan Karadeniz Tahıl Girişimi belgesi kapsamında kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi çalışmaları ile bugüne kadar Ukrayna limanlarından 9,3 milyon ton tahılıln ihtiyacı olan ülkelere emniyetle sevki sağlanmıştır.

2-29 Ekim günü Sivastopol'da gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle tahıl girişiminin geçici olarak durdurulduğu Rusya Federasyonu tarafından Birleşmiş Milletler ve ülkemiz makamlarına iletilmiştir.

3-İstanbul'da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Rus personel halen merkezdedir. Bu sürede Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacaktır. İstanbul önlerinde bekleyen tahıl yüklü gemilerin denetlenmesine ise bugün ve yarın devam edilmesi planlanmaktadır.

4-Sorunun çözümü ve tahıl girişiminin bugüne kadar koordinasyon içerisinde başarıyla sürdürülen faaliyetlerin devam etmesi için Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar muhataplarıyla ve ilgili makamlar da kendi aralarında görüşmelere ve koordinasyona devam etmektedir. 

5-Sözkonusu görüşmelerde taraflara, dünya genelinde insanlığa olumlu etkisi olan ve tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesinin ve mekanizmanın devamını olumsuz etkileyecek her türlü provokasyondan uzak durulmasının önemi hatırlatılmaktadır. 

6-Türkiye Cumhuriyeti bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading