Yandex Metrica

İşte Ortaçağ Avrupası! Laikliğin merkezindeki bu görüntüyü çabuk unuttular

İşte Ortaçağ Avrupası! Laikliğin merkezindeki bu görüntüyü çabuk unuttular

Yargıtay binasını dualarla açılması, kalbi İslam nefretiyle atanların tüylerini diken diken etti. Seküler kesim Avrupa'da daha birkaç yıl önce yaşananları hatırlamak istemiyor.

Gündem

23.01.2024, 17:55

Yargıtay binasının açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dua okuması, İslam'a alerjili ateist kesimin tüylerini diken diken etti. 'Devletin laik yapısının saldırı altında olduğunu', 'şeriat görüntüleri oluştuğunu', 'sarıklı şahsın orada bulunmaması gerektiğini' iddia eden seküler kesim, 28 Şubat sürecinde olduğu gibi yine kendilerini 'laiklik' maskesi altında gizleyerek Türk insanının inanç değerlerine nefret kustu. 

Gazi Mustafa Kemal'in, Milli Mücadele'yi koordine eden 1. Meclis'in açılışını Şeyhülislamla (dönemin Diyanet reisi) birlikte dualarla yapmış olması bile 2021 Türkiye'sindeki İslam alerjili kesimin öfkesini dindirmeye yetmedi. 

Dine özgürce saldırmak için Avrupa değerlerine sarılmayı tercih edenler 'laikliğin asıl sahipleri' olan Batılıların kilisedeki görüntülerini çabuk unutmuşa benziyor. Laikliğin merkezi olan Avrupa'da liderler, daha 4 yıl önce Roma'daki Sistina Şapeli'ne giderek Papa Francis'in huzurunda sıraya dizilmiş, Katolik Hristiyanların 1 numarasına en derin saygılarını sunmuştu. 

Roma Antlaşması'nın 60. yıldönümü münasebetiyle Vatikan'a gelen 27 Avrupalı hükümet lideri arasında dönemin 'ateist' Yunan Başbakanı Aleksis Çipras da vardı. Mevzubahis Avrupa'nın 'birliği' olduğunda ateist Çipras bile Papa'nın dualarını dinlemekten rahatsız olmamıştı.

Yunan Başbakanı Miçotakis, rahiplerin huzurunda İncil üzerine yemin ederek işbaşı yapmıştı.

İsrail'de başında kipayla kabine toplantısına katılan Yahudi bakanları da, göreve başlarken kiliseye giderek İncil üzerine yemin eden Amerikan ve Avrupalı hükümet liderlerini de görmek istemeyen Türkiyeli laikler, din karşıtı seküler yobazlıklarını bu ülkedeki Müslümanların dualarına karşı açığa çıkardı. 

ABD Başkanı Joe Biden, İncil üzerine yemin ederek göreve başlamıştı. 

Aynı kesim, Ayasofya'nın camiye çevrilmesi süresinde Papa Francis'le aynı safta yer almış, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Ayasofya minberinde hutbe okumasını nefretle karşılamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapımı tamamlanan tesisleri besmele ile açmasına da tahammül edemeyen seküler kesimin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kur'an okumasına bir şey demeyişi de 'laikçi kafa'nın karmaşık zihin yapısını ortaya koyuyor. 

Halkının büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşan bir ülkede ateistlerin 'Ortaçağ' itirazları daha uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading