Yandex Metrica

İstanbul'un incisi 'Kız Kulesi' bugün açılıyor! Işık ve ses gösterisinin ardından ziyaretçilerini ağırlayacak

İstanbul'un incisi 'Kız Kulesi' bugün açılıyor! Işık ve ses gösterisinin ardından ziyaretçilerini ağırlayacak

İstanbul'un sembol yapılarından biri olan Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. 2 yıllık aradan sonra bu akşam yapılacak ışık ve ses gösterilerinin ardından Kız Kulesi ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Gündem

23.01.2024, 20:52

Şehrin en özel yapılarından, İstanbul'un incisi Kız Kulesi'nin tarihi millattan önce 410 yılına uzanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığınca özgün malzemeler kullanılarak restorasyonu tamamlanan Kız Kulesi, bugün kapılarını açıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2. Mahmud dönemindeki orijinal haline sadık kalınarak restore edilen ve yapıya sonradan eklenen ve karakterine uygun olmayan eklentilerden arındırılan kule, 2 yıl aradan sonra ziyarete açılacak. Kız Kulesi'nin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yapacak.

Son dakika... Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Son dakika... Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2021 yılında başlatılan çalışma oldukça titiz yürütüldü. Restorasyona 18. yüzyıla ait veriler ışık tuttu. Kule ve kale bölümündeki özgün olmayan çatı ilaveleri kaldırıldı. Tarihi yapı depreme karşı dayanıklı hale getirildi.

Bugün (23 Nisan) Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? Antalya'da 23 Nisan'da toplu taşıma otobüs-metro bedava mı? Bugün (23 Nisan) Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? Antalya'da 23 Nisan'da... Haberi Görüntüle

IŞIK VE SES GÖSTERİSİ YAPILACAK

Bu akşam düzenlenecek olan açılış töreninde ses ve ışık gösteri yapılacak. Şiirlere ve hikayelere konu olan Kız Kulesi, bu akşamki açılışın ardından her akşam İstanbul'u renklendirecek. Kız Kulesi hakkında detaylı bilgiye, restorasyon çalışmalarında gerçekleştirilen imalatlar ve elde edilen verilerle ilgili tüm raporlara www.kizkulesi.gov.tr internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading