Yandex Metrica

Frankfurt çöktü, İstanbul tıkır tıkır! Havalimanı kaosunun son şahidi Hürriyet yazarı oldu

Frankfurt çöktü, İstanbul tıkır tıkır! Havalimanı kaosunun son şahidi Hürriyet yazarı oldu

Avrupa havalimanlarının birçoğu, personel yetersizliği ve grev gibi nedenlerle kaosa teslim olmuş durumda. Uzayıp giden kuyruklar, iptal edilen uçuşlar ve kaybolan valizlerle sık sık gündeme gelen Avrupa şehirlerinin tersine, İstanbul'da hava trafiği tıkır tıkır işliyor.

Gündem

23.01.2024, 19:39

Avrupa'nın pek çok şehrindeki havaalanları kaosa teslim oldu. Pandemi döneminde binlerce personelin işten ayrılıp geri dönmeyişine grevler de eklenince yolcuları canından bezdiren manzaralar ortaya çıkıyor. 

Belçika'nın başkenti Brüksel'de grev günleri uçak kalmazken, Almanya'nın Frankfurt ve Münih şehirlerindeki havalimanlarında geçtiğimiz ay 2 binden fazla uçuş iptal edildi. Köln ve Bonn'da da durum çok farklı değil. Hollanda'nın Amsterdam kentinde ise uçakların yarısına yakını rötarlı olarak kalkış yapıyor. 

İngiltere'nin Heathrow Havalimanı'nda grevler nedeniyle bilet satışlarında kısıtlamaya gidiliyor. İsviçre'nin Zürih ve Cenevre kentlerinde ise bagaj hizmetleri krizi yaşanıyor. Her gün ortalama 250 bagaj bir şekilde kayboluyor. Fransa'nın başkenti Paris'te de pek çok yolcu, uçağa binerken teslim ettiği valizine bir daha kavuşamıyor. 

Bavulların dağ gibi yığıldığı, pasaport kuyruklarının uzayıp gittiği kaosa son olarak Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Cebeci şahit oldu.

Son yazısında Türk Hava Yolları uçağıyla İstanbul'dan Frankfurt Havalimanı'na gittiğini anlatan Cebeci, güvenlik geçişlerinde uzayıp giden kuyruklar bulunduğunu, check-in kontuarları önündeki yığılmaların ürkütücü boyutta olduğunu yazdı.

Almanya'nın en büyük havalimanında birçok uçağın gecikmeli olarak havalandığını, insanların uzayıp giden kuyruklar nedeniyle uçaklarını kaçırdığını belirten Cebeci, havalimanındaki ekranlara yansıtılan uyarıyla yolculara "Uçak yerine treni tercih edin" denildiğini anlattı. 

Uçuşunuz iptal edildiyse ev veya otelinize trenle gidebilirsiniz! (Fotoğraf: Uğur Cebeci)

Frankfurt'tan tekrar İstanbul'a döndüğünü belirten Uğur Cebeci, İstanbul Havalimanı'ndaki manzaranın Avrupa'nın tam tersi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Dönüp geldiğimde İstanbul Havalimanı’nda sistemin tıkır tıkır işlediğini gördüm." 

İstanbul Havalimanı, 25-31 Temmuz döneminde günde ortalama 1335 uçuşla Avrupa'daki en yoğun havalimanı olmuştu. İGA tarafından işletilen havalimanı temmuz ayında 1 milyon 750 bin iç hatlar, 5 milyon 10 bin de dış hatlar yolcusu olmak üzere yaklaşık 7 milyon insana hizmet verdi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading