Yandex Metrica

Davutoğlu görüntülü mesajında son 6 yılı yaşanmamış saydı

Davutoğlu görüntülü mesajında son 6 yılı yaşanmamış saydı

Ahmet Davutoğlu, Soçi'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vidyo mesajla tavsiyede bulundu. Oynak bir ekranda konuşan Gelecek Partisi Lideri'nin son 6 yıllık süreci yok sayması dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 18:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus mevkidaşı Putin'le görüşmek üzere Soçi yolundayken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ilginç bir vidyo mesaj yayınladı. Mesajında Erdoğan'a Soçi temasları hakkında öneriler sıralayan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın Vladimir Putin'le başbaşa görüşme sonrası mutlaka heyetler halinde toplantı da yapmasını, söylenenlerin kayıt altına alınmasını ve pazarlıkların tercüme hatasına kurban gitmemesini istedi. 

Oldukça amatör bir şekilde, üçayak (tripod) kullanılmadan çekildiği anlaşılan görüntüde Davutoğlu, sürekli oynayan ekrandan yaptığı şu çağrıyla dikkat çekti: "Sayın Cumhurbaşkanım, görüşmenizde mutlaka 2015 yılındaki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını gündeme getirin ve Suriye'de geçiş sürecinin başlamasını sağlayın."

AK Parti kabinesinde uzun süre Dışişleri Bakanlığı yapan Davutoğlu'nun Suriye'de yeni bir anayasa ve serbest seçimler yapılmasına ilişkin sürecin Esed, Rusya ve İran'ın tutumu nedeniyle çoktan çöpe gittiği gerçeğini dile getirmemesi dikkat çekti. Suriye muhalefetiyle Esed rejimi arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde aylarca yapılan müzakereler, rejime zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramamıştı. 

Ahmet Davutoğlu, Suriye iç savaşı başlamadan hemen önce Beşar Esed'le defalarca, başbaşa ve kayıtsız görüşmüştü. 

İdlib'deki statükoya yönelik Soçi anlaşmasına bile uymayan Rusya'nın BMGK kararına harfiyen uyacağı zannına kapılan Davutoğlu, Erdoğan'a 'başbaşa görüşme' uyarısı yaparken, görevi sırasında kendi yaptığı görüşmeleri unuttu. Davutoğlu, Suriye'de iç savaş başlamadan önce Şam'a giderek Beşar Esed'le her seferinde yaklaşık 7'şer saat süren görüşmelerde bulunmuş, bu temaslar kayıt altına alınmamıştı. 

Suriye'de iç savaşın çıkamasını önleyemeyen ve Beşar Esed'i de demokrasiye geçme konusunda ikna edemeyen 'başarısız' Davutoğlu, Rusya'dan alınması planlanan ikinci S-400 paketi konusunda da neredeyse 'referandum' istedi. Türkiye'deki S-400 bataryası konusunda ABD ve Avrupa ülkeleriyle aynı endişeyi taşıdığını gözler önüne seren Davutoğlu, Rusya'dan ikinci sistemin alınması konusunda önce kamuoyunun ikna edilmesini şart koştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden heyette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bulunmasına rağmen, verdiği mesajlarla 'gölge dışişleri bakanlığına' oynamaya çalışan Davutoğlu'na, mevcut bakan Çavuşoğlu'nun ne tepki göstereceği merak konusu. 



 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading