Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan genç çiftçilere müjde: Kredi destek limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenecek Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda katılımcılara hitap etti. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada ''Küçük ekipman kredisi limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerimize işlerini büyütmeleri, hayvan sayılarını çoğaltmaları, atıl işletme kapasitelerini üretime kazandırmaları amacıyla verilen kredinin limitini de 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz.'' diyerek çiftçilere müjde verdi.  

Gündem

20.05.2024, 18:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenecek Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada ''Küçük ekipman kredisi limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerimize işlerini büyütmeleri, hayvan sayılarını çoğaltmaları, atıl işletme kapasitelerini üretime kazandırmaları amacıyla verilen kredinin limitini de 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz.'' diyerek çiftçilere müjde verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

1863 yılından beri Ziraat Bankamız Türk tarımının lokomotifi oldu. Çiftçinin esnafın tüccarın girişimcinin yanında yer aldı. Üreticimizin insanımızın iliğini sömüren tefecilerin ve faiz lobilerinin pençelerine düşmemesi için hayati rol üstlendi. Ziraat Bankası sadece kar peşinde koşan bir banka değildir.Ziraat Bankası sadece kar peşinde koşan değil ihtiyaç duyulduğu anda çiftçinin elinden tutan bir kara gün dostudur. 81 ilde 2 binden fazla sektör temsilcisi bir araya geldi. Tarım sektörü el ele vermeli. Türkiye'nin tarım sketörüne en güçlü destek veren Ziraat Bankası yönetimini tebrik ediyorum. 14 Mayıs çiftçiler gününde Türkiye'nin tarımda son 21 yılda nereden enreye geldiğini karşılıklı şekilde ortaya koyduk.

İslami değerlere ve Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan şüpheli yakalandı İslami değerlere ve Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

''TARIM BİTTİ' TEZİNİN NE KADAR BOŞ OLDUĞUNU İSPAT ETTİK''

Muhalefetin 'tarım bitti' tezlerinin ne kadar boş olduğunu ispat ettik. Eski muhalefet tarzı raf ömrünün tamamladı. Saman ithalatı söylemi tarım paydaşlarına bir hakarettir. Problem üreten alanların farkındayız, kendimize ayna tutuyoruz. Muhasebemizi yaparken ifratane tefrite kaçıyoruz. 

2024 yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2024 yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

''ÇÖZMEMİZ GEREKEN SORUNLAR VAR''

Tarımsal girdi fiyatlarındaki artış gibi çözmemiz gereken sorunlar var. Kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki dalgalı hareketleir yok sayamayız. Tarım ekosistemini geliştirmek için herkesin önerilerine açığız. Tarımda çözüm odaklı çalışıyoruz. Problemlerle ortak akıllarla çözüm geliştirmeye çalışıyoruz.  Türkiye'nin hep beraber hedeflerine ulaştıralım istiyoruz. Milli meselemiz olan tarımda herkesin önerilerine açığız. Gerisi emekle gelir. Yeter ki sektöre haksızlık yapılmasın.

İstanbul İETT aylık öğrenci abonman ne kadar oldu? İstanbulkart ücretlerine zam mı geldi? İstanbul İETT aylık öğrenci abonman ne kadar oldu? İstanbulkart ücretlerine... Haberi Görüntüle

BATI'YA İNSAN HAKLARI TEPKİSİ

Batı ülkeleri, Afrika'da cinayet işledi, katliamlara imza attı. Afrika'ya saldırdılar, altını elması Avrupa'ya taşıdılar. Batı'nun sömürü düzeni devam ediyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılda aynı kavganın tarım alanları v su için verileceği de görülüyor. Su havzaları birer çatışma hattına dönüşüyor. Karadeniz girişimi olmasaydı dünyada kıtlık tehdidid yaşanacaktı. İklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle birlikte su kaynakları ve havzaları birer çatışma hattına dönüşüyor. Bizim gayemiz insanları doğdukları yerde doyar hale getirmektir. Asya, Amerika, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki birçok gerilimin altında su kaynaklarıyla ilgili anlaşmazlıklar yatıyor.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türksat 6A ilk kez antenlerini açtı Bakan Uraloğlu duyurdu: Türksat 6A ilk kez antenlerini açtı Haberi Görüntüle

''KALKINMA SÜRECİ BAŞLATIYORUZ''

Üretim planlaması kapsamında üretim ve sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimiz ilk defa ilave faiz kar payı indiriminde yararlanacak.Tarımı sadece ekonomimiz için değil, milletimizin bekası için de hayati önemde bir sektör olarak görüyoruz. Tarımın ana vatanı olan Anadolu'da yeşil kalkınma ve yerelden kalkınma ilkesiyle yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Netanyahu er ya da geç yargılanacak! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Netanyahu er ya da geç... Haberi Görüntüle

ÇİFTÇİYE KREDİ MÜJDESİ

Organize tarım bölgesi yatırımı yapacak üreticilerimize ilk defa ilave faiz indirimi uygulanacak. Küçük ekipman kredisi limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Genç çiftçi kredisi limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya, kadın çiftçi limitini de 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerimize işlerini büyütmeleri, hayvan sayılarını çoğaltmaları, atıl işletme kapasitelerini üretime kazandırmaları amacıyla verilen kredinin limitini de 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz. Büyükbaş süt hayvancılığıyla iştigal eden üreticilerimiz için bu rakamı 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Bu kredilerden yararlanan çiftçilerimizin sayısı 1,2 milyonu aştı. Gençlerin tarım alanında iş ve işletme sahibi olmalarını teşvik ediyoruz. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading