Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Abbas'la görüştü: İsrail zulmün bedelini ödeyecek

Diplomasi trafiğine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a "İsrail'in zulmün bedelini ödeyeceğini, BMGK kararı dahil ateşkes için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini" söyledi

Gündem

17.04.2024, 13:58

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 6 ay geride kaldı.

İsrail, şu ana kadar 34 bine yakın masum Filistinliyi katletti. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan katil İsrail, bayramda bile kan dökmeye devam ediyor.

Sivilleri ve yardım kuruluşlarını hedef almaya devam eden İsrail'in acımasızca saldırılarının son bulması için savaşından başından bu yana yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı görüşmeyi İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu.

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesinde diplomatik girişimlerini sürdürdüğünü ve görüşmesinde Türkiye'nin bu konuda dik duracağının altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan  ve Irak Başbakanı'ndan ortak basın toplantısı! PKK mesajı dikkat çekti: Varlığı sonlanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı'ndan ortak basın toplantısı! PKK mesajı... Haberi Görüntüle

''İSRAİL BU ZULMÜN BEDELİNİ ÖDEYECEK''

Altun açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

"Bu zulümler sürerken Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'n liderliğinde gerçekten küresel alanda vicdanın sesi olarak insanlığı bu zulme karşı dik bir şekilde ses vermeye çağırıyor. Hakikatin temsilcisi olarak İsrail'in yalanlarına, dezenformasyonlarına karşı mücadele ediyor. Uluslararası alanda Cumhurbaşkanımız yoğun bir diplomatik gayret ortaya koyuyor. Biraz önce Cumhurbaşkanımız Sayın Mahmud Abbas ile telefon görüşmesini tamamladı. Cumhurbaşkanımız orada da Sayın Mahmud Abbas'a çok açık ve net bir şekilde şunu vurguladı; "Ne olursa olsun İsrail'in Gazze'ye yönelik barbarca saldırıları karşısında biz dik durmaya devam edeceğiz ve İsrail bu zulmün bedelini ödeyecek" 

Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Veli Ağababa'ya torpil kıyağı Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan... Haberi Görüntüle

''ATEŞKES İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER ETMEMİZ GEREKİR''

Fahrettin Altun açıklamasının devamında ''Sayın Cumhurbaşkanımız, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı dahil ateşkes için tüm imkanları seferber etmemiz gerekir dedi. Yine tabiki Sayın Cumhurbaşkanımız her daim altını çizdiği üzere bütün Filistinli gruplar arasında bir insicamın olması gerektiğini de bu anlamda vurguladı. İsrail'e karşı dimdik birlik içerisinde mücadele edilmesi gerektiğini ortaya koymuş oldu. Bu anlamda baktığımızda gerçekten Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yaşanan vahşet elbette bizim İslam dünyası olarak bayramı bir üzüntü içerisinde buruk bir şekilde karşılamamıza neden oldu." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading