Yandex Metrica

Biden, Paris İklim Anlaşması nedeniyle özür diledi

Biden, Paris İklim Anlaşması nedeniyle özür diledi

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26), Donald Trump yönetiminin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesinden dolayı özür diledi.

Gündem

23.01.2024, 22:01

Biden, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26 kapsamındaki "Eylem ve Dayanışma" başlıklı oturumda konuşma yaptı.

Göreve başladığı an Paris İklim Anlaşması'na geri döndüğünü ifade edeb Biden, “Bence özür dilememeliyim ama yine de geçmiş yönetim döneminde ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi nedeniyle özür dilerim.” İfadelerini kullandı.

Biden, bütün büyük ekonomilerin sera gazı salınımı konusunda amaçlarına ulaşmasını umduğunu belirterek, “ABD, bu konuda üzerine ne düşüyorsa yapacaktır.” dedi.

Türkiye BMGK'da net konuştu: Suriye üzerinden PKK mesajı: Gelecekte yerleri yok! Türkiye BMGK'da net konuştu: Suriye üzerinden PKK mesajı: Gelecekte yerleri... Haberi Görüntüle

BİDEN, GÖREVE GELDİĞİNDE KARARNAME İMZALAMIŞTI

Ocak 2017 yılında ABD Başkanlığı görevine gelen Donald Trump, görevde olduğu ilk yıl Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceklerini duyurmuş ve süreç resmi olarak Kasım 2020 yılında tamamlanmıştı.

“İklim değişikliğiyle mücadele” en büyük seçim vaatlerinden biri olan Biden ise göreve geldiği 20 Ocak trihindea anlaşmaya geri dönülmesi için bir kararname imzalamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading