Yandex Metrica

Asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacak mı? 2024 asgari ücret ara zam var mı?

Asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacak mı? 2024 asgari ücret ara zam var mı?

Ülkemizde milyonlarca kişi asgari ücret üzerinden maaş alıyor. Yüksek enflasyonun devam etmesi alınan ücretlerin de erimesi anlamına geliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan 2024 yılı Temmuz ayında maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Peki asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacak mı? 2024 asgari ücret ara zam var mı?

Gündem

16.04.2024, 12:37

Asgari ücrete yapılacak zam sadece asgari ücretlileri değil toplumun tüm kesimini yakından ilgilendiriyor. Asgari ücret 2024 yılı ocak ayında 17 bin 2 TL'ye çıkmıştı. Ancak yüksek enflasyonun devam etmesi maaşların erimesine neden oluyor. Kovid-19 salgınıyla birlikte asgari ücrete yılda 2 kere zam yapılması kararı uygulanmıştı. Ocak ve Temmuz ayında asgari ücrete yılda 2 kere zam yapılması uygulamasının 2024 yılında sona ereceği belirtilmişti. 

Beşiktaş'ta can pazarı! 7 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı var! Beşiktaş'ta can pazarı! 7 araç birbirine girdi: Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA ZAM YAPILACAK MI?

2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merakla beklenirken Merkez Bankası'ndan konuya ilişkin önemli bir uyarı geldi. 2023 yılı enflasyon hedefi tutmadığı için kanun gereği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e mektup gönderen Merkez Bankası asgari ücrete yılda 1 kez zam yapılmasının enflasyonu kontrol açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. MB mektubunda  "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır." dedi.

İsrail destekçi Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e İstanbul'da protesto şoku: Gazze'deki katliamı durdurun İsrail destekçi Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e İstanbul'da protesto şoku: Gazze'deki katliamı... Haberi Görüntüle

2024 ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Asgari ücrete 2024 yılı Temmuz ayında ara zam yapılması beklenmiyor. Alınan parasal sıkılaşma ve enflasyonu dizginleme politikası nedeniyle asgari ücerete bundan sonra yılda 1 zam uygulanması bekleniyor. Merkez Bankası'nın Mehmet Şimşek'e gönderdiği mektupta asgari ücret zammına ilişkin "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, yönetilen/yönlendirilen fiyatlar ile ücret ve vergi ayarlamalarında OVP'de sunulan enflasyon tahminlerinin gözetilmesi ve para politikasındaki sıkı duruşun ihtiyatlı maliye politikası ile desteklenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır" ifadesi yer aldı.

CHP'de eşe dosta koltuk verme furyası tam gaz devam ediyor: İlçe başkanının eşi müdür oldu! CHP'de eşe dosta koltuk verme furyası tam gaz devam ediyor:... Haberi Görüntüle

2024 TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 27.12.2023 tarihli kararıyla, 2024 yılında asgari ücret brüt tutarı aylık 20.002,50 TL net 17 bin 2 lira olmuştu. 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına hükümet karar verecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading