Yandex Metrica

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bunların hepsi ekolojik terördür

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bunların hepsi ekolojik terördür

AK Parti Parti Sözcüsü Çelik, Adana'nın Kozan ilçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda ülkede yaşanan orman yangınlarıyla ilgili olarak: "İster ihmal olsun, ister kasıt olsun, ister çeşitli zamanlarda gördüğümüz terör eylemleri gibi şeyler söz konusu olsun, bunların hepsi ekolojik terördür."

Gündem

23.01.2024, 21:57

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'nın Kozan ilçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda ülkede yaşanan orman yangınlarıyla ilgili olarak, "İster ihmal olsun, ister kasıt olsun, ister çeşitli zamanlarda gördüğümüz terör eylemleri gibi şeyler söz konusu olsun, bunların hepsi ekolojik terördür." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Vali Süleyman Elban ve diğer bazı ilgililerle birlikte 28 Temmuz'da Adana'nın Kozan ilçesindeki Kızlarsekisi Mahallesi'nde başlayan ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangın bölgesindeki durumla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Çelik, orman yangınları neticesinde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Çelik, Antalya Manavgat'ta çok büyük bir yangın olduğunu hatırlatarak, "Bakan arkadaşlarımız ilk günden itibaren oradalar, yangınla ilgili olarak herkes yangını söndürmek için elinden geleni yapıyor. Adana'da Kozan ve Aladağ'da halen çalışmalar sürüyor. Buradan biraz sonra Aladağ'a geçeceğiz, yine Osmaniye'de, Mersin'de yangınların takibi devam ediyor. Çeşitli yerlerde sıkıntılarımız var, bütün emeği geçenlere, mücadele edenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.


Bölgedeki çalışmaların güçlü şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Burada bütün bu yangını söndürmek için gayret eden ekiplerimiz, kendi hayatlarını riske atarak insanüstü bir mücadele veriyor. Hepsine, bu insanüstü mücadele için şükranlarımızı sunuyoruz. İmkanlarımız bütün kapasitesiyle kullanılıyor. Bütün kapasitemizle, kabiliyetlerimizle bu yangıları söndürmek için elden gelen her şey yapılıyor. Bütün arkadaşlarımız sahadalar. Herkes arazide. Herkes elinden geleni yapıyor. Vatandaşlar büyük bir gayret sarf ediyor. Yetkili kurumlarımız zaten 7/24 esasına göre bu süreci kontrol ediyor. İnşallah bu felaketi de hep beraber el birliği içerisinde atlatacağız. Bazı provokasyonlar oluyor, bazı yalan haberler yayılıyor. Bunların gerçekle ilgisi yoktur. Yangın söndürmek teknik bilgi ve kapasite gerektiren bir iş. Türkiye'nin Orman Teşkilatı, bu konuda yüksek bir kapasite ve deneyime sahip. Aynı şekilde AFAD'ımız, diğer ekiplerimiz, hepsi yüksek kapasiteye sahip. Herkes aynı anda sahada görevlerini yerine getiriyor. Güvenliğin sağlanması konusunda son derece yüksek, verimli ve güçlü çalışma ortaya koyuluyor. Bu felaketi inşallah hep beraber atlatacağız, yaraları hep beraber saracağız."

Çelik'in açıklamasından öne çıkan satır başları:

"Kozan'da yangın belli oranda kontrol altına alınmıştır. O bölgelerde de arkadaşlarımız gereken çalışmaları yapıyor. Aladağ'da riskimiz halen devam ediyor.
Bazı provokasyonlar oluyor, bazı yalan haberler yayılıyor. Bunların gerçekle ilgisi yoktur. Yangın söndürmek teknik bilgi ve kapasite gerektiren bir iş. Türkiye'nin Orman Teşkilatı, bu konuda yüksek bir kapasite ve deneyime sahip."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading