Yandex Metrica

ABD trolü rahatsız: Erdoğan ABD bekçisi

ABD trolü rahatsız: Erdoğan ABD bekçisi

Türkiye'nin NATO'daki diplomasi başarısı muhalif basını rahatsız etti. Eski yayın yönetmeninin ABD bayrağına sarılarak uyuduğu Cumhuriyet de manşetinde bir kez daha Türkiye düşmanlığını kuşandı. Yürüttüğü ABD trollüğü görevini unutttu, Erdoğan'ı bekçilikle suçladı.

Gündem

23.01.2024, 17:33

NATO Zirvesi'nde görüşmeler, açıklamalar ve fotoğraf kareleri kadar konuşulan bir konu da Türkiye'deki muhalif basının servis ettiği haberlerdi.Çoğu kez yabancı basın ve ajansların Türkiye karşıtı ajandasına eşlik eden hatta onlardan daha katı bir Türkiye karşıtlığı sergileyen muhalif yayın organları yine şaşırtmadı. O gazetelerden biri Cumhuriyet'ti.

BİR FOTOĞRAFLA TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI

Zirve sırasında yabancı haber ajansları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi zayıf gösterebilmek için fotoğraf oyunlarına başvurdu. Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile selaşması sırasında ayağa kalkarken çekilmiş fotoğrafı, Fetö'cüler ve etki ajanlarının temel dayanağı oldu. Fotoğraf gün boyu gündemde tutulmaya çalışıldı. Fotoğrafa yer veren mecralardan biri de Cumhuriyet'ti. 

BU MANŞET HANGİ ÜLKEDE ATILDI?

Ancak fotoğrafı gündeme getirmek yetmedi. Cumhuriyet Gazetesi bugünkü manşetinde Türkiye düşmanlığı ile Türkiye düşmanlığını birbirine karıştırdı.  'Dostların' Pazarlığı!' başlığıyla yayınlanan manşet haberde öne çıkarılan ülke Türkiye olmadı. 'Biden Rusya'dan koparmaya çaıştığı Erdoğan ile görüştü.' ifadesiyle Türkiye'nin esas aktör konumunu tartışmaya açtı. Cümlelerin tuttuğu taraf da açıkça ABD yönetimi oldu.

CUMHURİYET ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINI DEĞİL BIDEN'IN AÇIKLAMALARINI AKTARDI

Gazete manşetinde yer alan haberdeki açıklamalar da Türkiye'nin liderine ait değildi. Gazete sadece ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarına yer vermeyi tercih etti. 

ABD TROLÜ CUMHURİYET, HÜKÜMETİ BEKÇİLİKLE SUÇLADI

Gazetenin asıl skandal ifadesi ise 'ABD bekçiliği' tanımlamasıydı. Erdoğan'ın Biden'ı memnun etmeye çalıştığı iddiasıyla şaşırtan Cumhuriyet uzun süredir ABD'nin bekçisi konumunda. Eski Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte giderek daha yoğun şekilde ABD trölü bir gazeteye dönüşen Cumhuriyet',15 Temmuz'dan sonra soluğu sahiplerinin yanında alan ve  şu an firari konumda bulunan Can Dündar'dan sonra da Türkiye aleyhine ne kadar söylem varzsa hepsinin destekçisi. 

BOĞAZİÇİ MANŞETİYLE ABD'Yİ MÜDAHALEYE DAVET ETTİ

Çok değil bundan 4 ay önce, Boğaziçi eylemlerine verdiği desteğin biçimi hala akıllarda. "ABD Boğaziçi Üniversitesi'ne el koyabilir!" başlığıyla yayuınlanan haberde ABD'ye adeta müdahale çağrısı yağan Cumhuriyet'in AK Parti yönetimini ABD bekçiliğiyle suçlaması en hafif tabirle gülünç bir duruma düşmesine neden oluyor. 

ABD'DE MUHALİF BASINI FONLAYAN KURULUŞLAR VAR

ABD’nin ünlü düşünce kuruluşu Center for American Progres'in “Türkiye’nin Değişen Medya Ortamı” adında yayınladığı raporda da, ABD’nin Türk medyasında bazı kesimleri fonladığı ifade edilmişti.  O kurumlardan biri ABD'nin Ankara Büyükelçiliği. elçilik Türkiye’de 'demokratik değerlerin güçlendirilmesi' bahanesiyle kuruluşlar fon dağıtacağını açıklamıştı. O kurumların hangileri olduğu hala net değil. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading