Yandex Metrica

24 Mart Hava durumu: Meteorolojiden kritik uyarı: Günlerce sürecek sağanak yağışlar geliyor! Sel tehlikesine karşı ise…

24 Mart Hava durumu: Meteorolojiden kritik uyarı: Günlerce sürecek sağanak yağışlar geliyor! Sel tehlikesine karşı ise…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 24 Mart hava durumu tahminleri yayınladı. Bazı bölgeler için kritik uyarılar yapılırken günlerce sürecek sağanak yağışlar için vatandaşların dikkatli olması istendi.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Deprem bölgesinde hava durumu merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için uyarı yaptı.

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava durumu tahminlerinde deprem bölgelerinde sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. 

Depremin ardından etkili olan yağışların yol açtığı sel felaketlerinin yaşandığı bölgede yaralar sarılmaya devam ederken bölgede hava durumunun da nasıl olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor oldu.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki 11 ilde uzun süreli ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi.

Son dakika... AFAD duyurdu! Malatya'da korkutan deprem Son dakika... AFAD duyurdu! Malatya'da korkutan deprem Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGESİ İÇİN UYARI

Ülke geneli için açıklanan hava durumu tahminlerine göre yurt genelinde yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji özellikle de deprem bölge için ayrıca açıklama yaptı ve vatandaşların etkili olacak yağışlara karşı dikkatli olması noktasında uyarılarda bulundu.

Depremin ardından yaraların sarılmaya çalışıldığı bazı illerde etkili olan yoğun yağış bölge halkını derinden etkiledi ve korkuttu.

Uzmanlardan gelen yeni açıklamalara göre, bölgede cuma günü sağanak yağış bekleniyor. Cuma günü beklenen yağışın özellikle akşam saatlerinde artacağını, cumartesi günü gece saatlerine kadar da devam edeceği açıklandı. Özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kilis, Malatya illerinde yoğun yağış olacağı ve felaketlere karşı dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Bölgede yağış kaynaklı gerçekleşebilecek olan, sel, taşkın, yıldırım, dolu gibi durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği ve önlem alınması gerektiği açıklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading