Yandex Metrica

Kışlıklar kaldırılsın! Türkiye yaza hızla giriş yapıyor! O iller için meteorolojiden sıcak hava dalgası alarmı geldi!

Kışlıklar kaldırılsın! Türkiye yaza hızla giriş yapıyor! O iller için meteorolojiden sıcak hava dalgası alarmı geldi!

Kış aylarının batıda sıcak ve kurak geçmesinin ardından kar yağmaması vatandaşları tedirgin etmeye başlamıştı. Ancak beklenen yağışların yeterli olmaması nedeniyle Mart ayıda bir hayli sıcak ve kuru geçerek beklenen yağışı almadı. Vatandaşlar ise Nisan ayında sıcaklıkların ne durumda olacağını merak ederken beklenen açıklama Meteorolojiden geldi. Meteoroloji Nisan ayı için il il hava tahmin raporunu yayınaldı.

Genel

19.04.2024, 11:01

Meteorloji Genel Müdürlüğü tarafından Nisan ayı için yapılan hava tahmin raporlarına göre, Nisan ayıın ilk haftasında Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. 

Havaların az bulutlu ve parçalı bulutlu seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde toz taşınımı beklendiğini duyurdu.

Ülkenin Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kış ayı boyunca karlı havalar etkili olurken, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkmaya başlayacak.

Ancak meteoroloji bölgede yaşayan vatandaşlar için çığ tehlikesi uyarısında bulundu. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

METEOROLOJİ İL İL HAVA TAHMİN RAPORU

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarımın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Ayrıca Meteoroloji Marmara Bölgesi'ne ilişkin toz taşınımı uyarısında  bulundu ve vatandaşların dikkatli olası gerektiğini belirtti. 

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi için de toz taşınımı uyarısında nulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıların mevzim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtirken, havaların az bulutlu seyredeceğini belirtti.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi'nde açık bir hava etkili olması beklenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredebilir. 

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkaların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve az bulutlu bir hava etkili olacağı belirtldi. 

KARADENİZ BÖLGESİ

Karadeniz Bölgesi'nde ise sabah ve gece saatlerind eyer yer pus ve sis beklentisi bulunurken,  az bulutlu bir hava etkili olmaı bekleniyor.

Ancak Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise yüksek bölgelere yağan kar sebebiyle eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi riskine karşı Meteoroloji vatandaşları uyardı. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenirken, az buutlu bir hava etkili olması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Genel


Loading