Yandex Metrica

Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor

Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor

Türkiye'nin İsrail'e yönelik aldığı ihracat kısıtlaması kararının ardından İsrailli ithalatçılar ihracat kısıtlamasını delmek için alternatif yollar arıyor. İsrailli finans gazetesi Globes, Türkiye'nin aldığı kararın İsrailli ithalatçıların ekonomilerini ciddi düzeyde sarstığını vurguladı.

Ekonomi

24.04.2024, 19:48

Ticaret Bakanlığı 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İsrail ile 54 üründe ihracata kısıtlama getirildiğini duyurmuştu. Alınan kararın Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar devam edeceği açıklanmıştı.

İsrailli ithalatçılar, Türkiye'nin aldığı ihracat kısıtlamasını aşmak için farklı alternatif yollar deniyor. İsrail, Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı 13. ülke konumunda yer alıyor. İsrail'de yayımlanan günlük finans gazetesi Globes, ''İsrailli ithalatçılar Türkiye'den dolaylı yolları inceliyor'' başlıklı haberinde İsrailli ithalatçıların, Türk mallarını Slovenya limanları üzerinden getirmeyi düşündüklerini, oradan ise başka gemiler aracılığı ile İsrail'e getirmek istedikleri belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İSRAİL'E NE İHRAÇ EDİYOR?

Türkiye'nin İsrail'e ihraç ettiği ürünler arasında ilk sırada çelik yer alıyor. Çeliği kimyevi maddeler, otomotiv endüstrisi, elektrik- elektronik ve konfeksiyon ürünleri takip ediyor. 

İsrailli finans gazetesi Globes'te yer alan yazıda ise bu kısıtlama kararının nasıl delinebileceği, neler yapılabileceği belirtiliyor.

Slovenya Koper Limanı

Altın şaha kalktı! Mayıs ayından itibaren... Altın şaha kalktı! Mayıs ayından itibaren... Haberi Görüntüle

TÜRK MALLARINI SLOVENYA ÜZERİNDEN GETİRMEYİ PLANLIYORLAR

Yazıda, ''Konuya yakın kaynaklar, Globes'un İsrailli ithalatçıların Türk mallarını Slovenya limanları üzerinden getirmeyi düşündüğünü söyledi. İsrailli ithalatçılar, Türkiye'nin İsrail'e 54 ürünün ihracatını yasaklama kararını öğrendikten sonra Türk mallarının dolaylı ithalat yollarını incelemeye Salı günü başladılar.'' ifadeleri yer aldı.

Türkiye'nin aldığı kısıtlama kararını delmek isteyenlere adeta yol gösteren haberde alternatif olarak farklı ülkelerin liman seçenekleri olduğu belirtildi. Slovenya'da bulunan Koper veya Ljubljana limanlarına ve oradan da İsrail'e teslimatın yapılmasının mümkün olabileceği belirtildi.

Gabar'a iki sondaj kulesi daha: Koca Yusuf TP1500'e yeni arkadaşlar gelecek: Hedef 100 bin varil... Gabar'a iki sondaj kulesi daha: Koca Yusuf TP1500'e yeni arkadaşlar... Haberi Görüntüle

''ÖDEMEYİ KONTROL EDEMİYORLAR''

Globes'te yer alan habere göre Türkiye'den ithal edilen ürünlerin evraklarında İsrail yerine başka ülkenin limanı olarak belirtilmesi yeterli, ''Eğer evraklarda Slovenya'nın Koper Limanı olarak görünüyorsa, dünyanın en zorlu gümrüklerinden biri olarak kabul edilen Türk gümrükleri bile pratikte nihai varış yerini tam olarak araştıramayacaktır. İsrail'e ihracatı yasaklanan ancak dünyanın birçok ülkesine rutin olarak ihraç edilen 54 ürün arasında yer alan herhangi bir mal için ödemenin nereden geldiğini kontrol etme görevini üstlenemiyorlar'' denildi.

Habere Tepki Ver

1

2

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading