Yandex Metrica

Tüm emeklilere müjde: 5000 lira ikramiye için düğmeye basıldı! AK Parti'den 80 maddelik yasa teklifi

Tüm emeklilere müjde: 5000 lira ikramiye için düğmeye basıldı! AK Parti'den 80 maddelik yasa teklifi

Çalışmayan emekliler için öngörülen 5 bin lira ikramiyeden sadece bu grubun değil, tüm emeklilerin faydalanması konusunda bir girişim gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yönde yapılması talimatını verdiği çalışma neticesinde, ekonomiyle ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak." şeklinde konuştu.

Ekonomi

23.01.2024, 21:45

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Toplumumuz için önemli düzenlemeler içeren 80 maddelik yasa teklifimizi bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz.Teklif uluslararası ekonomiye destek sağlamayı amaçlıyor." diye konuştu. 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faslı filozof Abdurrahman'ı kabul etti Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faslı filozof Abdurrahman'ı kabul etti Haberi Görüntüle

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL

Güler, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak." açıklamasında bulundu.

Yargıtay kararını verdi: Türkiye'nin dev havayolu şirketi resmen iflas etti! Yargıtay kararını verdi: Türkiye'nin dev havayolu şirketi resmen iflas etti! Haberi Görüntüle

EMEKLİ ÇALIŞANA 5 BİN TL EK ÖDEME

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla yalnızca çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin liralık ikramiyeden, çalışanlar da dahil tüm emeklilerin yararlanması gündeme taşındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ekonomik dengeleri bozmayacak' şekilde bu konuda çalışma yapılmasını istedi. Çalışmayan emeklilere ödenecek 5 bin liralık ikramiye ödemesinden, 1.6 milyon Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de kapsam dışı kaldı. 

Belediye ve il genel meclisi üyelerinin de huzur hakkı aldığı için kapsam dışı bırakıldığı, ancak bu paranın ayda 400 lirayı bulmadığı belirtildi. Muhtar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri de AK Partili yöneticiler ve milletvekillerine taleplerini iletti. 

Son dakika: İstanbul'da toplu taşımaya zam! Son dakika: İstanbul'da toplu taşımaya zam! Haberi Görüntüle

MALİYET HESABI YAPILACAK

Çalışan emeklilerin de ikramiye taleplerinin ardından AK Partili yöneticiler konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Erdoğan, gelen taleplerin üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi. 

Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla gerekli maliyet hesaplamaları yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading