Yandex Metrica

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, BAE ve KKTC'li mevkidaşları ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, BAE ve KKTC'li mevkidaşları ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile görüştü. Bakan Bolat, mevkidaşları ile bayramlaşarak ikili ülkelerin ticari ilişkilerini değerlendirdi.

Ekonomi

11.04.2024, 20:33

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BAE ve KKTC'li mevkidaşları ile telefonda görüştüklerini, Ramazan Bayramı için karşılıklı olarak tebriklerini ilettiklerini belirtti.

Bakan Bolat yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri değerlendirdiklerini belirtti. Bakan Bolat şu ifadeleri kullandı;

"Ülkelerimiz arasındaki Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın sunduğu fırsatlarla ticaret hacmimizi artırmak için atılması gereken adımların hızlandırılması ve yatırımların artırılması konularında mutabık kaldık. BAE ile başta ticaret, yatırımlar, enerji ve turizm olmak üzere, çok boyutlu bir yapıya sahip olan ekonomik ilişkilerimizin daha da güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı, kapalı mı, işlem yapılır mı? Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı,... Haberi Görüntüle

KKTC İLE TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLİYOR

Bakan Bolat, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu ile yaptıkları görüşme sırasında karşılıklı bayram tebriğinde bulunduklarını açıkladı.

Bolat yapılan görüşme hakkında şu ifadeleri kullandı;

"Ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliğinin daha da güçlendirilmesinin, KKTC ekonomisinin maruz kaldığı haksız izolasyondan kurutulmasında ve KKTC ekonomisinin kalkınmasında önemli bir rol oynadığı hususunda hemfikir olduğumuzu gördük. Türkiye olarak KKTC'nin ve Kıbrıs Türkü'nün maruz kaldığı ayrımcılığın, ekonomik izolasyonun uluslararası hukuka aykırı olduğunu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm uluslararası platformlarda dile getirecek ve KKTC halkının refahı için çalışmaya devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading