Yandex Metrica

Son dakika: Emekli ve memura yüzde 40'ın üzerinde bir zam daha! Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Son dakika: Emekli ve memura yüzde 40'ın üzerinde bir zam daha! Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldığını açıklamasının ardından emekli ve memur maaşlarının oranı da netleşmiş oldu. Erdoğan yaptığı açıklamada emekli ve memura yüzde 40'ın üzerinde zam yapılacağını ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. Yeni asgari ücret 5 bin 500 lira oldu.

Altın rekora doymuyor! Sakın bozdurmayın: Uzman isim tarih verdi '6 bin  TL' olacak! Altın rekora doymuyor! Sakın bozdurmayın: Uzman isim tarih verdi '6... Haberi Görüntüle

BÜTÜN KAMU ÇALIŞANLARINA 350 LİRA ARTIŞ YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadeleri kullandı: "Bütün kamu çalışanları da aşağı yukarı ortalaması 350 lira bir gelir elde edecektir. Sadece işçilerimizle sınırlı kalmayan artışın sayın Cumhurbaşkanımızın sosyal ilke çerçevesince çalışanları korumanın yansıması şeklinde altını çizmek isterim."

SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediye de CHP'li SGK'ya en fazla prim borcu olan 5 belediye de CHP'li Haberi Görüntüle

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLUR?

Haziran enflasyon verisinin eklenmesi ile yüzde 35 olan enflasyon oranın 40 seviyelerine kadar yükselmesi bekleniyor. Tam oran 4 Temmuz Pazartesi günü TÜİK tarafından enflasyon verilerinin açıklanması ile netleşecek. Öte yandan en düşük emekli maaşları Ocak 2022 tarihinde 1.500 liradan 2.500 liraya yükseltilmişti. Bu oranın da zamdan bağımsız olarak 3.500 lira seviyesine çekilmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading