Yandex Metrica

Son dakika: Emekli maaşları tahsis numarasına göre ödeniyor! İşte maaşların yatacağı tarih: 5 gün içinde ödenecek  

Son dakika: Emekli maaşları tahsis numarasına göre ödeniyor! İşte maaşların yatacağı tarih: 5 gün içinde ödenecek  

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesi hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Emekli aylığı ve bayram ikramiyeleri 17 Haziran tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacak. Maaşlar tahsis numarasına göre ödenecek.

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da ödemeler, normal aylık takviminden önce yapılacak. SSK kapsamında gelir ve aylık alanların; haziran maaşları ve bayram ikramiyeleri 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında ödenecek.

SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini yükseltti! SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini... Haberi Görüntüle

5 GÜN İÇİNDE ÖDENECEK

Emekli aylık ve ikramiye ödemelerine ilişkin takvimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak. Bayram tatilinin 24 Haziran'da başlayacağı dikkate alındığında ödeme takviminin de 17 Haziran'da başlayacağı tahmin ediliyor. 

Ramazan Bayramı'nda emeklilere 2 bin TL ikramiye ödenmişti. Kurban Bayramı'nda yeni bir karar alınmaması halinde; ikramiyeler tekrar 2 bin TL olarak hesaplara yatacak.

4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru! 4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran... Haberi Görüntüle

TEMMUZ'DA ZAMLI AYLIK

Emekliler temmuz ayında aylıklarını zamlı alacak. SSK ve Bağkur emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak.

Emekli zammı da 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek. Emekli ve memur maaşlarının baştan sona değişeceği maaş zammına refah payı ve seyyanen artışın söz konusu olması bekleniyor.

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

ZAM ORANI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de SSK ile Bağkur emeklisi maaşları her yıl ocak ve temmuz ayında olmak üzere 6 aylık enflasyon rakamları kadar iki kez zamlanıyor. Memur ve memur emeklileri ise; yılda iki kez önceki aldığı toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık enflasyon farkı ile beraber toplu sözleşme zammı toplamı kadar zam alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading