Yandex Metrica

Son dakika: Aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu! 8 bin TL'yi geçti

TÜRK-İŞ'in aylık olarak yürüttüğü araştırmasında, aralıkta 4 kişilik ailenin açlık sınırı 8 bin 130 lira, yoksulluk sınırı 26 bin 485 lira olarak belirlendi. Öte yandan bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 10 bin 612 lira oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:14

TÜRK-İş, aylık olarak yürüttüğü piyasa araştırmasını tamamladı ve açlık ile yoksulluk sınırı açıklandı. Öte yandan, yapılan araştırma ile birlikte bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti de belli oldu.

Kapalıçarşı gram altın bugün ne kadar (alış-satış) 25 Nisan? Gram, çeyrek, tam altın alınır mı? Kapalıçarşı gram altın bugün ne kadar (alış-satış) 25 Nisan? Gram,... Haberi Görüntüle

AÇLIK SINIRI

Söz konusu araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için aylık olarak harcaması gereken gıda bedeli 8 bin 130 lira oldu. Bu rakam aynı zamanda açlık sınırı olarak biliniyor.

Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5 yıl sonra bugün toplanıyor: İşte masaya yatırılacak konular... Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5... Haberi Görüntüle

YOKSULLUK SINIRI

Gıda harcamasının yanında 4 kişilik bir ailenin giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için harcaması gereken tutar yani yoksulluk sınırı 26 bin 485 lira oldu.

Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk adım atılabilir Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk... Haberi Görüntüle

YAŞAMA MALİYETİ

Bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 10 bin 612 bin lira olarak belirlendi.

Son dakika: PPK toplantı özeti yayımlandı Son dakika: PPK toplantı özeti yayımlandı Haberi Görüntüle

12 AYLIK ARTIŞ ORANI YÜZDE 98,41

Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 4,41 artarken, son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 98,41 oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading