Yandex Metrica

SAKIN BU HATAYA DÜŞMEYİN: Sıfır araçlar için yeni düzenleme! Bunu yapanlar 4 milyon 458 ceza ödeyecek

SAKIN BU HATAYA DÜŞMEYİN: Sıfır araçlar için yeni düzenleme! Bunu yapanlar 4 milyon 458 ceza ödeyecek

Otomotivde uzun zamandır şikayet konusu olan ‘stokçuluğa’ yetki belgesi iptali cezası çıktı. ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt düzenlemeyi tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi açısından olumlu karşıladıklarını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Otomobil piyasasındaki fahiş fiyat fırsatçılığının önüne geçilmesi için 6 yıl 6 bin kilometre kuralının yanına bir yenisi daha eklendi. Sıfır otomobil alırken tüketicilerin yaşadığı problemler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Artık araç satışından kaçınan, yüksek fiyat talebinde bulunan veya tüketiciyi aksesuar almaya zorlayan firmaların yetki belgesini iptal edecek.

Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Haberi Görüntüle

YETKİ BELGESİ İPTAL EDİLECEK

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mevcut mevzuata göre, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edilebilmesi için yetki belgesi sahibi olunması gerekirken düzenlemeyle yetki belgesinin iptaline ilişkin hususlar belirlendi.

Yönetmelik değişikliğiyle, ilk tescil motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinde bulunan yetkili bayilerin, stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları, taşıtın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep etmeleri, tüketiciyi aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlamaları ya da takas fiyatını piyasa fiyatının önemli ölçüde altında belirlemeleri gibi tüketicinin ilk tescil motorlu kara taşıtına ulaşmasını zorlaştırıcı herhangi bir faaliyette bulunmaları halinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edilecek.

Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam... Haberi Görüntüle

4 MİLYON 458 BİN TL CEZA

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Bakanlığımızın stokçulukla mücadeleye yönelik faaliyetleri kapsamında, söz konusu aykırılıkların her biri stokçuluk kabul edilecek ve her bir aykırılık için ayrı ayrı olacak şekilde yetkili bayiler hakkında 4 milyon 458 bin 600 liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca, bu yetkili bayiler, Bakanlığımızın internet sitesinde ifşa edilecektir” denildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading