Yandex Metrica

O market duyurdu! Et fiyatlarını gören bu markete koşuyor: Zam beklenirken büyük indirim geldi

O market duyurdu! Et fiyatlarını gören bu markete koşuyor: Zam beklenirken büyük indirim geldi

Kırmızı ette yaşanan yüksek fiyatlarının ardından Et ve Süt Kurumundan indirim müjdesi geldi. Kırmızı et fiyatları 300 TL'yi geçtiği ifade edilirken Et ve Süt Kurumu yaklaşık yüzde 50 indirim yapacak.  Milyonlarca vatandaş artık uygun fiyatlı ete sahip olabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Yaşanan yüksek et fiyatları ardından Et ve Süt Kurumu'ndan kasaplara ucuz et müjdesi verildi.  Son dönemlerde kıymanın kilogram fiyatı 350 TL'lere kadar artarken sevindiren haber Et ve Süt Kurumu'ndan geldi. Et ve Süt kurumu yaklaşık yüzde 50 indirim yaparak kıymayı kilogram başına 200 - 210 TL aralığından ve kuşbaşı eti kilogram başına ise 220 - 230 TL aralığından satışa sunmayı hedefliyor.

Tasfiye edilecekler: Kamuda tasarrufa makam araçlarından başlandı: Liste hazır! Tasfiye edilecekler: Kamuda tasarrufa makam araçlarından başlandı: Liste hazır! Haberi Görüntüle

HEDEF UYGUN FİYATLI ET

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olan bu kurum, 1 Ekim 1952 tarihinde kurulmuştur. Et ve Süt Kurumu, ülkemizde hayvancılığı teşvik ve destek amacıyla oluşturulan bir kurumdur. Yetki alanı sadece bununla sınırlı değildir. Eş zamanlı olarak, piyasadaki haksız rekabet ve vatandaş mağduriyetini önlemek için fiyat istikrarını sağlama yetkisine de sahiptir. Sonuç olarak, Et ve Süt Kurumu'nun gerçekleştirdiği faaliyetler ve planladığı çözümler, kırmızı et fiyatlarının kontrol altına alınmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Bu sayede, vatandaşlar ve esnaflar üzerindeki ekonomik baskının hafifletilmesi ve daha uygun fiyatlarla kırmızı et tüketiminin sağlanması hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading