Yandex Metrica

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Başkan Kavcıoğlu canlı yayında aktardı: Düşüş başladı daha da düşecek

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Başkan Kavcıoğlu canlı yayında aktardı: Düşüş başladı daha da düşecek

Son dakika haberleri... Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bugün enflasyon, liralaşma stratejisi ve depremin ekonomi üzerindeki etkisine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun düşüş trendine girdiğini açıklayan Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın para politikalarıyla bu düşüşün kalıcı olacağını sözlerine ekledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Cumhuriyet'in 100. yılı ve Ankara Sanayi Odasının 60. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ASO mart ayı meclis toplantısına katılım gösterdi.

Burada ekonomiye ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu çok önemli ifadeler kullandı.

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Haberi Görüntüle

"ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ BAŞLADI"

TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Uyguladığımız politikaların desteğiyle enflasyonda düşüş süreci başladı. Rusya-Ukrayna Savaşı, enflasyondaki düşüşün erken ve hızlı olmasını engelledi. Liralaşma stratejisi ile enflasyonda kalıcı düşüş sağlanacak.

2023 yılında küresel talebin toparlanmasıyla birlikte büyümenin yapısındaki gelişim sürecinin güçleneceğini öngörüyoruz.

Enerji fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte 2023 yılında dış ticaret açığının azalması bekleniyor. 

SPK onayı verdi: 2 şirket daha halka arz oluyor! SPK onayı verdi: 2 şirket daha halka arz oluyor! Haberi Görüntüle

"DÖVİZ PİYASALARINDAKİ ARZ-TALEP DENGESİ İSTİKARARA KAVUŞACAK"

Ülkemiz, dış dengesini sürekli bir fazlayla sağladıktan sonra döviz piyasalarındaki arz-talep dengesi kalıcı bir istikrara kavuşacak. 

Hedeflere ulaşmak için finansmanın yatırımları destekleyici nitelikte olması ve kredi kompozisyonunun ekonomideki arz-talep dengesizliklerini giderecek yönde gelişmesi gerekiyor.

İstanbulkart sahiplerine duyuru: Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak! işte kampanyaya dahil olan bölgeler... İstanbulkart sahiplerine duyuru: Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak! işte... Haberi Görüntüle

FİNANSAL ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞİ ARTIYOR

Geldiğimiz noktada finansman maliyetlerindeki düşüşün kalıcı olduğunu ve finansal öngörülebilirliği artırdığını söyleyebiliriz. 

Şans Topu çekiliş sonuçları- 14 Nisan 2024 çekiliş sonuçları sorgulama Şans Topu çekiliş sonuçları- 14 Nisan 2024 çekiliş sonuçları sorgulama Haberi Görüntüle

DEPREMİN EKONOMİYE ETKİSİ

Depremin ekonomiye orta ve uzun vadedeki etkisi ve alınması gereken tedbirler değerlendiriliyor. Depremin ekonomiye etkisi telafi edilecek.

Liralaşma stratejisi kararlılıkla uygulanmaya devam edecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading