Yandex Metrica

FED'in faiz hamlesi altında rekor kırdırabilir! İşte toplantının yapılacağı tarih 

FED'in faiz hamlesi altında rekor kırdırabilir! İşte toplantının yapılacağı tarih 

FED'in Mayıs ayıs ayından başlayarak art arda faiz artırım kararı vermesi piyasaları derinder sarstı. Bu süreçte altın fiyatları art arda 3 günde değer kaybı yaşandı. Peki, altın fiyatları düşecek mi?

Ekonomi

23.01.2024, 19:11

FED yetkililerinin birbiri ardına şahin açıklamalar yapması ve ABD'deki 40 yılın rekorunu kıran enflasyon oranı piyasaları karıştırdı. FED'in, Mayıs ayından başlayarak, yıl sonuna kadar faiz artırımı yapma ihtimali, altında fiyatları geriye çekti.

Spot altın son beş haftanın en kötü haftalık performansını sergilemesi sonrası son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.

BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı mı? BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı... Haberi Görüntüle

7 NİSAN'DAN BERİ ALTIN FİYATLARI EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Spot altın yüzde 0,5 değer kaybederek 1.921 dolara gerilerken bu rakam 7 Nisan’dan beri görülen en düşük seviye olarak kayda geçti.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu dizginlemek için 50 baz puanlık faiz artışını desteklemesi yüksek bir olasılık olarak görülürken, St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise merkez bankasının 75 baz puanlık bir artış ihtimalini de elememesi gerektiğini belirtti.

Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın fiyatları Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın... Haberi Görüntüle

PİYASALAR 75 BAZ PUANLIK FAİZİ FİYATLIYOR

“Piyasalar Fed’in önümüzdeki ay 75 baz puanlık faiz artışı yapma ihtimalinin hazımsızlığını yaşıyor” diyen Oversea-Chinese Banking Corp. Ekonomisti Howie Lee, “Bize göre ufak bir ihtimal olsa da daha agresif bir sıkılaşma politikası olasılığı altın üzerinde baskı kuruyor” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en büyük tüketicilerinden olan Çin’deki altın için fiziksel talep görünümü de ülkenin sıfır Kovid politikası nedeniyle satışların darbe alması sonrası negatife döndü. Şangay’da hafta sonu rekor sayıda ölümler kaydedilirken Pekin’de yetkililer virüsün sessizce yayılmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Tüm bu olumsuz faktörlere rağmen Ukrayna savaşı, düşük büyüme ve hızlanan enflasyona dair endişeler nedeniyle altına olan destek devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading