Yandex Metrica

Fahiş fiyatla mücadelede kararlılık: Kapatma cezası ile karşı karşıyalar! TBMM'de gündeme gelecek

Fahiş fiyatla mücadelede kararlılık: Kapatma cezası ile karşı karşıyalar! TBMM'de gündeme gelecek

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatla mücadelede kararlı. Vatandaşların cebine göz dikerek fahiş fiyat uygulayan mağazalara yeni yaptırımlar TBMM gündemine gelecek. Vatandaşların cebine göz dikenlere caycıdırı cezalar yolda.

Ekonomi

23.04.2024, 12:17

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlarla mücadelede yeni tedbirler alma kararı aldı. Fahiş fiyat uygulayanlara yeni yasa TBMM gündemine gelecek. Hazırlanan yasa içerisinde fahiş fiyat uygulayan işyerlerine kapatma cezası uygulanacak.

Yeni yasa, caydırıcı cezalar barındırıyor. Bu hafta Meclis'e gelecek yeni yasa tasarısında marketlere yönelik ciddi yaptırımlar söz konusu. Koranavirüs salgınından sonra alım gücünün düşmesi ile birlikte bakanlık harekete geçti.

Ticaret Bakanlığı'nın tasarladığı yeni yasa teklifi kapatma cezası ile birlikte bir çok tedbiri içerisinde barındırıyor. Teklifin yaklaşık 20 maddeden oluşması öngörülüyor.

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

FAHİŞ FİYAT CEZALARI ARTIRILIYOR

Deprem bölgesinde inşaat işlerinde kullanılan malzemelerin fahiş fiyatlarının önüne geçmek için yasadaki cezalarda 10 kat artışa gidilmişti. Bu kapsamda fahiş fiyat uygulayan kişilere 3,5 milyon TL para cezası uygulandı.

Şu anda fahiş fiyat için en fazla 350 bin TL idari para cezası kesilebiliyor. Yetkililer bu rakamların düşük kaldığını, caydırıcı olmadığını düşünerek fahiş fiyat uygulayanların ihlal ettiklerini belirtti. Yeni düzenleme ile birlikte cezanın alt ve üst sınırı tekrardan düzenlenecek.

Ürünün çıkış fiyatı ile marketlerdeki satış fiyatı arasındaki makas sıkı bir şekilde denetlenecek. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından daha yüksek miktarlarda cezdalar uygulanacak. Daha caydırıcı bir ceza sistem inşa edilecek.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading