Yandex Metrica

Bunu yapan yandı! Sıfır araç satışına yeni düzenleme geliyor

Bunu yapan yandı! Sıfır araç satışına yeni düzenleme geliyor

Sıfır araba satışlarında yaşanan en büyük sorunlardan birini daha gidermek için önemli bir adım atıldı. Ticaret Bakanlığı, sıfır araç satışlarında yeni bir düzenlemeye gitti. Yapılan düzenlemeyle birlikte araç satışından kaçınan, yüksek fiyat talebinde bulunan veya tüketiciyi aksesuar almaya zorlayan firmaların yetki belgesi iptal edilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Sıfır araç satışı yapan bayilerle ilgili vatandaşlar tarafından yapılan şikayetler artınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve yeni bir düzenlemeye gidildi.

Ticaret Bakanlığı, sıfır araç satışlarında yaşanan problemlere yönelik harekete geçerek yeni aldığı kararı yürürlüğe koydu.

Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam edecek mi? İşte ekonomistlerin tahminleri... Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam... Haberi Görüntüle

YENİ MADDE EKLENDİ

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarınının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yetki belgesi iptaline yönelik bölüme yeni bir madde eklendi.

Fahiş fiyatlar için iki bakanlıktan ortak çalışma: Gramaj hilesine ambalaj darbesi geliyor! Fahiş fiyatlar için iki bakanlıktan ortak çalışma: Gramaj hilesine ambalaj... Haberi Görüntüle

YETKİ BELGELERİ İPTAL EDİLECEK

Yapılan değişiklikle birlikte eklenen maddeye göre, araç satışından kaçınan, üretici fiyatları veya distribütör tarafından tavsiye edilen fiyatın üzerinde fiyat talep eden, tüketiciyi aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlayan ya da takas fiyatını piyasa fiyatının altında belirleyen firmaların yetki belgeleri iptal edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading