Yandex Metrica

Biriken BES paralarına yeni düzenleme! Artık yüzde 50'si alınabilecek! İşte başvuru şartları ve detayları...

Biriken BES paralarına yeni düzenleme! Artık yüzde 50'si alınabilecek! İşte başvuru şartları ve detayları...

BES hakkında merak edilen birçok soruyu Sigortacılık ve Özel emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu 1 Temmuz itibariyle yatırılan BES paralarının yüzde 50'sinin alınabileceğini duyurdu. İşte konuya ilişkin başvuru şartları ve detayları...

Ekonomi

09.04.2024, 12:23

Bireysel Emeklilik Sisteimi yani BES adı verilen, doğal afet durumlarında, evlilik ve konut alımı gibi durumlarda biriken ücrettir. 

Ancak Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzeneleme ve Denetleme Kurumu, BES paralarının yüzde 50'sinin alınabileceğini duyurdu.

Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün kaça kadar açık, işlem yapılır mı? Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

1 Temmuz günü itibariyle devreye girecek olan düzenlemeler kapsamında, ödemelerinin gerçekleşemesini isteyen vatandaşların sözleşmesi bulunan şirket ile iletişime geçerek başvuruda bulunabilir, Emeklilik Gözetim Merkezi'nden kontrol edebilirler. 

Temmuz'da bedelli askerliğe zam gelecek mi? Temmuz'da bedelli askerliğe zam gelecek mi? Haberi Görüntüle

BES ÖDEMESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

BES ödemelerinin geri alınabilmesi için ise kısmen ödeme başvurusunda bulunan bireyletrin 5 yıl sistemde olması gerekmektedir.

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi kapsamında bireylerin herhangi bir haciz ve alacağın devri sözleşmesi bulunmaması gerekmektedir. Aksi takdirde ödeme ret ile sonuçlanabilir.

Başvuru yapmak isteyen bireylerin başvuru tarihinden 2 ay öncesinde konut aldığını veya evlendiğini gösteren bir belge ile başvurusunu sağlayabilir.

Konut aldığınıza dair belgeyi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan web tapu ile doğrulama kodunun bulunduğu nüshasının verilmesi gerekir. 

Evlilik hali için ise e-Devlet üzerinden doğrulama kodu bulunan nüfus kayıt örneği verilmektedir.

BES ücretini almak isteyen bireyler yüzde 50'sini talep edebileceği gibi daha az bir mikatı da almak için talepte bulunabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading