Yandex Metrica

Avlayana büyük ödül! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tane başına destek ödemesi yapacak!

Avlayana büyük ödül! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tane başına destek ödemesi yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte denizlerde balon balıklarının artmaya başladığını ve avlayan kişilere ise tane başına ödeme yapacaklarını duyurdu.

Ekonomi

14.04.2024, 22:53

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu, ''Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ'' Resmi Gazate'de yayınlandı. 

Yaz ayarlına girilmesi ve sıcaklıklarının artmasıyla sahillerde balon balığı artışı gözlemlenmeye başlandı. 

Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün süre vererek... Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün... Haberi Görüntüle

BALON BALIĞI AVLAYANA BAKANLIK'TAN 25-10 TL ÖDEME

İnsan sağlığını tehdit eden balon balığının imha edilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı önlemler kapsamında, lagocephalus sceleratus türüne ait olan balon balığının avlanması halinde tane başına 25 TL ödeneceğini duyurdu.

Ayrıca balon balığının diğer türlerinden de toplamda 125 bin adet avlayanların tane başına 10 TL ödeme alacakları öğrenildi. 

Balon balığı türleri arasında yerini alan, lagocephalus suezensis, tylerius spinosissimus,  lagocephalus guentheri,lagocephalus lagocephalus,  agocephalus sceleratus,, sphoeroides pachygaster, torquigener flavimaculosus türleri de avlanacak balon balığı türleri arasında yerini alıyor.

Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman halka arz olacak 2024? Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman... Haberi Görüntüle

BAKANLIK'TAN AVCILARA ÖNEMLİ UYARI

1 Ocak 2024 yılından itibaren tebliğ ediken SUBİS sistemine kayıtlı olan ruhsatlı balıkçı gemisi ve balon balığı avcılığı yapan kişilere destek verileceği öğrenildi. 

Balon balığını avlayan vatandaşların ise, koruyucu eldiven takmaları ve sızdırmaz poşet ile benzer bir malzemenin içinde bulundurması gerekiyor. 

Ayrıca il müdürlüklerinin belirlediği noktalarda balıkların karaya çıkartılacağı, Ege Denizi'nde 5 mil, Akdeniz'de ise 10 mil uzakta balıkların karnının yarılarak açık sulara bırakılması önerildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading