Yandex Metrica

Sitede Ara

Tarihi askeri uçak yere çakıldı: Pilot hayatını kaybetti

Tarihi askeri uçak yere çakıldı: Pilot hayatını kaybetti

Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait tarihi askeri uçak yere çakıldı. Savaş uçağını kullanan pilot hayatını kaybederken İngiltereyi yasa boğan kazanın sebebi henüz bilinmiyor. 

Dünya

26.05.2024, 00:33

İngiltere'de tarihi askeri uçağın yere çakılması sonucu 1 pilot hayatını kaybetti. İngiliz haber ajansı PA'nın haberine göre, Spitfire uçağı Lincolnshire'daki bir hava üssü yakınındaki bir alana düştü. 

Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) sözcüsünün pilotun öldüğünü söylediği aktarıldı. Uçak, Britanya Savaşı Anıt Uçuşu olarak bilinen anma törenlerinde kullanılan tarihi uçak koleksiyonunun bir parçasıydı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Bu trajik olay nedeniyle görev yapan bir RAF pilotunun hayatının sona ermesi korkunç bir haber. Düşüncelerim ailesi ve sevdikleriyle birlikte." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Putin'den şartlı ateşkes açıklaması Son dakika: Putin'den şartlı ateşkes açıklaması Haberi Görüntüle

PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Lincolnshire Polisi yaptığı açıklamada, pilotun uçaktaki tek kişi olduğunu ve olay yerinde öldüğünün belirlendiğini söyledi.

Kazada başka kimsenin yaralanmadığı öğrenildi. Kazanın nedenine ilişkin soruşturma halen devam ediyor.

RAF Coningsby yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Bugün RAF Coningsby yakınlarında trajik bir kazada hayatını kaybeden bir RAF pilotunun ölümünü büyük bir üzüntüyle teyit ediyoruz. Pilotun ailesine bilgi verildi ve bu zor dönemde onların mahremiyetine saygı gösterilmesini istiyoruz.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading