Yandex Metrica

Savaş uçağı tuzağı: Modern tehditlere karşı panzehir

Savaş uçağı tuzağı: Modern tehditlere karşı panzehir

Elektronik tehditler, İnsansız Hava Araçları (İHA'lar) ve dronların yanı sıra balistik füzeler de modern alandaki en büyük zorluklar arasında yer alıyor; ABD Hava Kuvvetleri, avcı uçağının havada asılı duran bir tuzakla yenilikçi bir panzehir geliştiriyor.

Dünya

23.05.2024, 15:30

ABD Deniz Hava Kuvvetleri, dünyanın en gelişmiş radyo frekansı (RF) karşı önlemlerinden biri olan Dual Band Decoy'u (DBD) geliştirmek için şirketlerle ortaklık kurmaya başladı. DBD, savaş uçaklarını düşman saldırılarından koruyan, son teknoloji ürünü bir RF öz savunma bozucu olarak dikkat çekiyor.

Geliştirilmekte olan DBD, fiber optik kabloyla uçaktaki elektronik harp ekipmanına bağlanan çekilen bir üniteden oluşuyor. Havada asılı duran tuzak, düşman radarlarını şaşırtmak için en son angajman teknolojisini sunuyor ve aslında uçaktan uzaktaki füzeler için bir mıknatıs görevi görüyor. DBD, pilot tarafından veya tehditlere yanıt olarak otomatik olarak başlatılabilir ve oldukça çekişmeli hava sahasında kritik koruma sağlar.

Çeşitli uçaklara kurulum imkanı sunan ve aynı zamanda gelecekte ortaya çıkan tehditlerle başa çıkmak için yükseltilebilecek bir dizi özelleştirme sunan, yüksek güçlü bir karıştırma sistemidir. Dual Band Decoy, azaltılmış boyut, ağırlık ve güçle daha yüksek performans ve daha fazla özellik sağlayan özel entegre devreler içerir.

Askeri hedefler vuruldu: Düşman yok edildi! 33 grup saldırısı gerçekleşti Askeri hedefler vuruldu: Düşman yok edildi! 33 grup saldırısı gerçekleşti Haberi Görüntüle

SAVAŞTA KORUYUCU KALKAN OLACAK

Temel olarak sistemin geliştirilmesi, gelişmiş tehditleri tespit etmek, kullanmak ve bunlara karşı koymak için tam elektromanyetik spektrumu kullanarak son derece çekişmeli savaş alanları çevresinde koruyucu bir alan oluşturmak amacıyla diğer platformlarda uygulanmasının başlangıç ​​noktası olacak.

ABD Donanması'nın açıkladığı gibi, DBD ilk etapta ABD Donanması'nın F/A-18E/F Super Hornet'ine kurulacak. Kurulumu ve testlerin göstereceği sonuçlar, her türlü uçakta, hatta mekiklerde kurulumunun önünü açabilecek ve helikopterleri donatmak için de modifiye edilmesi mümkün olacak.

Sonuçlara bağlı olarak donanmanın tanklarında, hatta su üstü birimlerinde dahi kullanımının önünü açabilir.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading