Yandex Metrica

İsrail nükleerle korkutup Yahudileri çağırıyor: Büyük göç dalgasını kabul etmeye hazırız

İsrail nükleerle korkutup Yahudileri çağırıyor: Büyük göç dalgasını kabul etmeye hazırız

Vladimir Putin'in nükleer tehditlerini fırsata çevirmek isteyen İsrail, işgal edilmiş Filistin topraklarında ihtiyaç duyduğu yeni yerleşimciler için Ukrayna ve Rusya'daki Yahudilere çağrı yaptı: Büyük göç dalgasına hazırız, hemen kaçıp gelin!

Dünya

23.01.2024, 19:53

Rusya-Ukrayna savaşını yeni Yahudi yerleşimciler için fırsata dönüştürmek isteyen İsrail, her iki ülkedeki soydaşlarını göç etmeye çağırdı. İsrail Başbakanlık Ofisince yapılan açıklamada, "Rusya ve Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler ışığında İsrail'e büyük bir göç dalgasını kabul etmeye hazırız" denildi. 

Tel Aviv yönetiminin beklediği göç dalgasının on binlerce kişi olduğu ifade ediliyor. Ukrayna işgalinin başlamasıyla birlikte bu ülkede bulunan Yahudi asıllıların bazısı İsrail'e gitmişti. Tel Aviv hem Ukrayna hem de Rusya'daki Musevilerin temelli olarak gelmesini istiyor. 

Filistinlilere ait evleri buldozerlerle yıkıp Müslümanları topraklarından atan İsrail yönetimi ülkede yeni yerleşimler için sürekli konut yapıyor. ABD ikametli Yahudi cemaati başta olmak üzere Avrupa'dan da yoğun finansal destek gören bu faaliyetler sonucunda, İsrail'e göç etmiş bir yerleşimciye en cazip imkanlar sağlanıyor. 

Rusya'nın son dönemde artan nükleer tehditleri, seferberlik kararıyla birleşince göçleri hızlandırdı. Ülkeden çıkış kararı alan Yahudilerin İsrail'e yerleşmeleri isteniyor. 

Önümüzdeki 6 ay boyunca İsrail'e her ay yaklaşık 6 bin Rus göçmenin gelmesinin beklendiği aktarıldı.

İsrail Merkezi İstatistik Merkezi'ne göre, son 20 yılda İsrail'e en çok göç veren iki ülke Rusya ve Ukrayna oldu.

İsrail'e Rusya ve Ukrayna'dan göç edenlerin büyük bir kısmını İsrail yasalarına göre vatandaşlık hakkı verilen Yahudi kökenli göçmenler teşkil ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading