Yandex Metrica

İklim krizinin sebebi "süper zenginler": Karbon emisyonları Fransa'ya eşdeğer

İklim krizinin sebebi "süper zenginler": Karbon emisyonları Fransa'ya eşdeğer

Birleşmiş Milletler'in Mısır'da yapılan iklim müzakerelerinde sunulan bir rapora göre, dünyanın süper zenginlerinin iş yatırımları Fransa'nın tamamı kadar sera gazı salıyor. Süper zenginlerin sebep olduğu sera gazı salınımını açığa çıkarmak için 220 milyarderin dünyayı tam 16 milyon kez özel jetle dolaşması gerekiyor.

Dünya

23.01.2024, 20:02

Birleşmiş Milletler'in Mısır'daki COP27 iklim müzakerelerinin açılışında yayımlanan bir analize göre süper zenginler, karbon iş yatırımlarında Fransa'nın tamamı ile aynı düzeyde sera gazı üretiyor. 

Zafer Trump'ın ! Yargıç atama usulsüz dedi! Gizli belgeler davası reddedildi Zafer Trump'ın ! Yargıç atama usulsüz dedi! Gizli belgeler davası... Haberi Görüntüle

3 TON KARBONDİOKSİT ÜRETİYORLAR

125 milyarderin yatırımlarının karbon etkisini inceleyen araştırma 183 şirkette 2,4 trilyon dolarlık hisseye sahip olduklarını ortaya çıkardı. Her milyarderin yatırım emisyonunun yılda 3 ton karbondioksit ürettiği tespit edildi. 

Pakistan'da İmran Han kararı: Mahkeme suçsuz olduğuna hükmetti Pakistan'da İmran Han kararı: Mahkeme suçsuz olduğuna hükmetti Haberi Görüntüle

'SERVET VERGİSİ ÖDEMELİLER'

Oxfam raporu, dünyanın en zengin insanlarının yatırımlarını düzenlemesini ve kirli endüstrilere yapılan yatırımları için servet vergisi ödemeleri çağrısında bulundu. 

'BÜYÜK ŞİRKETLERİN KÜRESEL İKLİM KRİZİNDEKİ ROLÜNÜ ORTAYA ÇIKARMALIYIZ'

Oxfam GB CEO'su Danny Sriskandragah ise rapor hakkında şu şekilde konuştu:

Büyük şirketlerin ve onların varlıklı yatırımcılarının küresel iklim krizine neden olan kirlilikten kâr sağlamadaki rolünü ortaya çıkarmak ve değiştirmek için COP27'ye ihtiyacımız var. Doğu Afrika'daki yıkıcı kuraklık ve Pakistan'daki feci sel ile tanık olduğumuz gibi, en az zararı düşük gelirli ülkelerdeki insanlar veriyor.

Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Haberi Görüntüle

YATIRIMLARI KARBON ÜRETİYOR

Fosil yakıt ve çimento gibi endüstrilere yapılan yatırımların ortalama yüzde 14'ü tüketim endüstri ve enerji gibi malzemelere yapılıyor. Araştırmada incelenen gruplar arasında ise yalnızca bir tek yenilenebilri enerji şirketi yer aldı. Araştırma sonuçları, süper zenginlerin karbon emisyonlarının %50-70'inin yatırımlardan geldiğini gösteriyor.

173 ölü 1.200 tutuklama! Asker sokaklara indi, ülke genelinde internet bağlantısı kesildi! Bangladeş alev alev yanıyor 173 ölü 1.200 tutuklama! Asker sokaklara indi, ülke genelinde internet... Haberi Görüntüle

DÜNYAYI 16 MİLYON KEZ ÖZEL JETLE DOLAŞMAYA BEDEL 

Bloomberg'in Ağustos 2022'deki milyarderler listesinde belirtilen 220 milyarderin servet dökümünü incelediler. 

Raporda söz konusu milyarderlerin her birinin şu anki emisyonu ortaya çıkarmak için özel jetleriyle dünyanın çevresini 16 milyon kere dolaşması gerekiyor. Bunun emisyonu dengelemek için ise 4 milyon insanını vejeteryan olması gerekiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading