Yandex Metrica

Askeri tatbikat bir anda gerçeğe dönüştü: Adayı kuşatmaları an meselesi

Askeri tatbikat bir anda gerçeğe dönüştü: Adayı kuşatmaları an meselesi

Çin donanmasının Tayvan Boğazı'nda gerçekleştirdiği 'Kuşatma' tatbikatı her an gerçeğe dönüşebilir. Pekin'e ait savaş jetleri, 8 harp gemisi ve yeni gözdesi Fuijan Tayvan adasının etrafında savaş naraları atarken Tayvan donanması Hsiung Feng-3 gemisavar füzelerini hızlıca konuşlandırdı.

Dünya

23.05.2024, 16:57

Tayvan Boğazı açıklarında düzenlenen tatbikat bir anda gerçeğe dönüştü.Çin Halk Ordusu'nun ABD'nin düzenlediği tatbikata karşılık hamlesi Tayvan Ordusunu harekete geçirdi. Çin donanmasına ait savaş jetleri, harp gemileri adayı kuşatmış halde 'Tatbikatına' devam ederken, Tayvan Ordusu'na ait Hsiung Feng-3 gemisavar füzeler, Çin gemilerini vuracak şekilde konuşlanmaya başladı.

Çin donanmasına ait 8 savaş gemisi, 4 sahil güvenlik gemisi Tayvan Adası'nın etrafını sarmış durumda. Tatbikata çok sayıda Joint Sword-2024A katıldı. Çin donanmasının yeni gözdesi üçüncü uçak gemisi Fuijan'da ilk kez Tayvan'a ait Wuqiu ve Dongyin Adaları sularına giriş yaptı.

Tayvan'a saldırı senaryosu adı altında tatbikat düzenleyerek adeta gerçek bir kuşatmaya dönüştürmeye çalışan Çin Halk Ordusu, Tayvan donanmasını harekete geçirdi. Tayvan'ın 'Baş belası' olarak adlandırılan yeni lideri William Lai ilk kez Çin adalarını hedef haline getirdiklerini duyurdu.

Pekin hükümetinin istemediği lider William Lai, 3 gün önce yemin ederek görevine başlamış, ABD ile Tayvan Boğazı açıklarında düzenlenen ortak askeri tatbikata katılıp tarafını belli etmişti. Çin'e karşı olası bir saldırı için düzenlenen tatbikata Çin donanmasının cevabı son derece sert oldu.

Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe Biden mı, Donald Trump mı? Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe... Haberi Görüntüle

ÇİN DONANMASI'NIN CEVABI KUŞATMA NİTELİĞİNDE

Tayvan açıklarında Çin'in olası bir saldırısına karşı uluslararası askeri tatbikat düzenleyen ABD'ye Pekin hükümetinin cevabı her zamankinden daha sert. Asya ülkelerini Pekin hükümetine karşı dolduran, Tayvan Boğazı'nda söz sahibi olmak isteyen ABD, Tayvan ile Çin'i birbirine düşürmek üzere.

Amerikan donanmasının Tayvan Boğazı'nda gövde gösterisinin altında kalmak istemeyen Çin Halk Ordusu, bugün düzenlediği askeri tatbikatta gözdağı vermenin de ötesine geçti. Çin Halk Ordusu, Kamboçya limanlarına geçtiğimiz gün sevk ettiği savaş gemilerini bugün tatbikat için kullandı fakat askeri tatbikat adeta savaş havasında gerçekleşti.

Tatbikat rotasından sapan Çin ordusu, Tayvan adası üzerinde savaş jetlerini havalandırdı, savaş gemilerini ise adaya karşı doğrultarak adeta 'Gerçek' bir kuşatma izlenimi bıraktı. Bu durum Tayvan yönetimini son derece rahatsız etti ve bölgeye takviye füzeler gönderildi.

Çin donanması, hak talep ettiği Tayvan Boğazı'nda savaş jetleri ve savaş gemileri ile sınırlı kalmayarak üçüncü ve en büyük uçak gemisi Fuijan'ı da bölgeye göndereceği iddia ediliyor. Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katan Pekin yönetimi, düzenlediği tatbikatı gerçeğe dönüştürmeye her an hazır konumda.

Çin'e ait üçüncü uçak gemisi Fujian ilk kez Tayvan'a ait Wuqiu ve Dongyin Adaları sularına giriş yaptı.

Dünyanın en zengin düğünü başladı! Hintli milyarder oğlu için servetini ortaya döktü! Dünyaca ünlü yıldızlar düğüne akın etti! Dünyanın en zengin düğünü başladı! Hintli milyarder oğlu için servetini... Haberi Görüntüle

TATBİKAT GERÇEĞE DÖNÜŞMEK ÜZERE

180 kilometre genişliğindeki Tayvan Boğazı, Çin ile Tayvan arasında son zamanlarda oldukça şiddetli gerilimlere sahne oluyor. Bölgede hak iddia eden Pekin yönetimi, ABD başta olmak üzere bölgedeki Asya ülkelerinin gemilerini ve balıkçılarını taciz etmenin de ötesine geçti.

Savaş gemileri ve jetleri Tayvan Boğazı'nda düzenlenen tatbikat rotasından çıkartarak Kinmen, Matsu, Wuqiu ve Dongyin çevrelerine konuşlandıran Pekin hükümeti, ilk kez Tayvan'a tam ölçekli bir saldırının planını açık açık uygulamaya hazır.

Tayvan'ın 'Baş belası' olarak tanımlanan yeni lideri Lai, Çin'in saldırı hazırlığında olduğunu fark ederek bölgeye çok sayıda Hsiung Feng-3 gemisavar füze sevkiyatı gerçekleştirdi. ABD'nin desteğine güvenen Tayvan, Çin donanması tarafından 'Tartışmalı bölge' olarak adlandırılan denizde tacize uğramaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

10

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading