Yandex Metrica

Çinli bilim insanlarından tuhaf buluş! Vücutta gezinebilen manyetik robot yaptılar

Çinli bilim insanları çok konuşulan ve bir o kadar da tuhaf olan bir buluşa imza attı. 'Manyetik slime robot' şeklinde isimlendirilen cihaz ile insan vücudundaki dar geçitlerden geçilerek yanlışlıkla yutulan cisimlerin çıkarılması hedefleniyor. Mıknatıslarla kontrol edilen bu cihazı ise Hong Kong Çin Üniversitesi'nden Prof Li Zhang geliştirdi. İçerisinde barındırdığı borax maddesi ile slime özelliği taşıyan bu buluş, robotu çevreleyen bir silikon bileşiği sayesinde insan vücudu için zehirleyici bir etki bulundurmamakta. 

Multimedya

23.01.2024, 22:55

Çinli bilim insanları çok konuşulan ve bir o kadar da tuhaf olan bir buluşa imza attı. 'Manyetik slime robot' şeklinde isimlendirilen cihaz ile insan vücudundaki dar geçitlerden geçilerek yanlışlıkla yutulan cisimlerin çıkarılması hedefleniyor.

Mıknatıslarla kontrol edilen bu cihazı ise Hong Kong Çin Üniversitesi'nden Prof Li Zhang geliştirdi. İçerisinde barındırdığı borax maddesi ile slime özelliği taşıyan bu buluş, robotu çevreleyen bir silikon bileşiği sayesinde insan vücudu için zehirleyici bir etki bulundurmamakta. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading