Yandex Metrica

Bilim şehidi Engin Arık, "Senede 50 ton toryum Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılar" demişti

Nükleer fizikçi Prof. Dr. Engin Arık, Türkiye'nin toryumla enerji zengini bir ülke olacağını söyledikten sonra ekibiyle birlikte 'uçak kazasında' can vermişti. Arık'ın Türk Hızlandırıcı Merkezi ve nükleer santral projesi hayalini hep canlı tutan bilim insanları, toryumla enerji elde etme projesinde kritik eşiği aştı. Türk milleti Prof. Arık'ı bu sözleriyle tanımıştı:  "Türkiye'nin toryum yatakları dünyanın en zengin yatakları. Türkiye enerji ihtiyacını senede 50 ton toryumla karşılayabilir. Buna mukabil bir ton toryumu enerjiye dönüştürdüğümüzde elde ettiğimiz enerjiyle 1 milyon ton petrolün enerjisi eşdeğerdir."

Multimedya

14.02.2024, 09:28

Nükleer fizikçi Prof. Dr. Engin Arık, Türkiye'nin toryumla enerji zengini bir ülke olacağını söyledikten sonra ekibiyle birlikte 'uçak kazasında' can vermişti. Arık'ın Türk Hızlandırıcı Merkezi ve nükleer santral projesi hayalini hep canlı tutan bilim insanları, toryumla enerji elde etme projesinde kritik eşiği aştı. Türk milleti Prof. Arık'ı bu sözleriyle tanımıştı: 

"Türkiye'nin toryum yatakları dünyanın en zengin yatakları. Türkiye enerji ihtiyacını senede 50 ton toryumla karşılayabilir. Buna mukabil bir ton toryumu enerjiye dönüştürdüğümüzde elde ettiğimiz enerjiyle 1 milyon ton petrolün enerjisi eşdeğerdir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading