Yandex Metrica

Afganistan'da Taliban milisleri arasında gerilim

Afganistan’da Özbek ve Türkmenlerin yaşadığı Faryab şehrinde Özbek kökenli Taliban üyeleri Peştun kökenli Taliban'ın bölgeden çıkması için protesto düzenledi. Protestocular birkaç Taliban arabasını ve silahlarını aldılar. Dün gece Özbek asılı bir Taliban komutanının, Peştun Talibanlar tarafından yakalanması Özbek Türklerinin ayaklanmasına neden oldu. Özbek protestocular Faryab şehrindeki Peştun Talibanları şehirden çıkardı. Halk, eğer Özbek komutan serbest bırakılmazsa Taliban'ın beyaz bayrağını indireceklerini söylüyor. Özbek komutan Makhdoom Alam'ın Taliban yetkililerinin emriyle tutuklandığı haberinden sonra Faryab eyaletinde yüzlerce kişi valilik binasının önüne çadır kurarak protesto düzenledi. Bu komutanın, Taliban'ın Faryab'ı ele geçirmesinden önce eyaletteki Taliban ordusundan sorumlu olduğu ve eyaleti ele geçirme operasyonunda kilit rol oynadığı belirtiliyor.

Multimedya

23.01.2024, 22:53

Afganistan’da Özbek ve Türkmenlerin yaşadığı Faryab şehrinde Özbek kökenli Taliban üyeleri Peştun kökenli Taliban'ın bölgeden çıkması için protesto düzenledi. Protestocular birkaç Taliban arabasını ve silahlarını aldılar.

Dün gece Özbek asılı bir Taliban komutanının, Peştun Talibanlar tarafından yakalanması Özbek Türklerinin ayaklanmasına neden oldu. Özbek protestocular Faryab şehrindeki Peştun Talibanları şehirden çıkardı.

Halk, eğer Özbek komutan serbest bırakılmazsa Taliban'ın beyaz bayrağını indireceklerini söylüyor.

Özbek komutan Makhdoom Alam'ın Taliban yetkililerinin emriyle tutuklandığı haberinden sonra Faryab eyaletinde yüzlerce kişi valilik binasının önüne çadır kurarak protesto düzenledi.

Bu komutanın, Taliban'ın Faryab'ı ele geçirmesinden önce eyaletteki Taliban ordusundan sorumlu olduğu ve eyaleti ele geçirme operasyonunda kilit rol oynadığı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading