Yandex Metrica
SON DAKİKA

Türkiye'nin insansız gizli silahı göz doldurdu! Hedefe başarılı vuruş

Meteksan Savunma ve UNIDEF firmalarının iş birliğiyle yeni bir gizlenebilir silah tareti hayata geçirildi. Yeni tarette silah, hedefe radar yönlendirmesiyle bağlanıyor. Alınan bilgiye göre; Meteksan Savunma tarafından geliştirilen Retinar PTR-X Çevre Gözetleme Radarı, UNIDEF üretimi gizlenebilir silah taretine entegre edildi. İcra edilen testler esnasında tarette bulunan M134 Minigun Silah Sistemi, Retinar PTR-X Radarı tarafından tespit edilen hedefin bulunduğu koordinata dönerek atışını tamamladı. Hem mobil hem de sabit olarak kullanılabilen gizlenebilir silah taretinin, birçok kullanım alanın olduğu da ifade edildi. Söz konusu taret; sınır, üs bölgesi, konvoy ve kritik tesislerin güvenliği için kullanılabilecek. Taretin kapanabilir yapıda olması, bulunduğu araca ya da platforma balistik koruma özelliği kazandırması sebebiyle kritik öneme sahip. Kaynak: savunmasanayist.com

Multimedya

23.01.2024, 22:49

Meteksan Savunma ve UNIDEF firmalarının iş birliğiyle yeni bir gizlenebilir silah tareti hayata geçirildi. Yeni tarette silah, hedefe radar yönlendirmesiyle bağlanıyor.

Alınan bilgiye göre; Meteksan Savunma tarafından geliştirilen Retinar PTR-X Çevre Gözetleme Radarı, UNIDEF üretimi gizlenebilir silah taretine entegre edildi. İcra edilen testler esnasında tarette bulunan M134 Minigun Silah Sistemi, Retinar PTR-X Radarı tarafından tespit edilen hedefin bulunduğu koordinata dönerek atışını tamamladı.

Hem mobil hem de sabit olarak kullanılabilen gizlenebilir silah taretinin, birçok kullanım alanın olduğu da ifade edildi. Söz konusu taret; sınır, üs bölgesi, konvoy ve kritik tesislerin güvenliği için kullanılabilecek. Taretin kapanabilir yapıda olması, bulunduğu araca ya da platforma balistik koruma özelliği kazandırması sebebiyle kritik öneme sahip.

Kaynak: savunmasanayist.com

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading