• G.ALTIN

    4.349,99

  • DOLAR

    40,3912

  • EURO

    47,0429

  • BIST 100

    10.366,16

  • BITCOIN

    $118.741

WhatsApp krizi! ABD Temsilciler Meclisi yasakladı: Güvenlik endişeleri ortaya çıktı!

WhatsApp krizi! ABD Temsilciler Meclisi yasakladı: Güvenlik endişeleri ortaya çıktı!

ABD Temsilciler Meclisi'nden gelen karar sonrası milyonlarca WhatsApp kullanıcısı şaşkına döndü. ABD Temsilciler Meclisi, güvenlik açığı ve veri gizliliği gerekçesiyle mesajlaşma uygulamasını, devlet cihazlarında resmen yasakladıkları açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi, çalışanlarının kullandığı resmi cihazlarda artık popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanımını yasakladı. Alınan teknolojik karar, Meclis’in idari işler müdürü tarafından çalışanlara resmi bir mesajla iletildi.

UYGULAMADA SİBER GÜVENLİK AÇIĞI 

Temsilciler Meclisi Siber Güvenlik Ofisi, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı “yüksek riskli” olarak değerlendi. Uygulamanın kullanıcı verilerini korumada şeffaf olmaması durumunda, veri şifrelemesindeki yetersizlikler ve potansiyel güvenlik açıkları bu kararın almasındaki temel neden olarak öne çıktı.

MECLİS CİHAZLARINDA WHATSAPP KULLANILMAYACAK

Yetkililer, Meclis cihazlarında yüklü olan WhatsApp uygulamalarının kaldırılması için çalışanlarla iletişim halinde olunduğunu bildirdi. Ayrıca çalışanların, WhatsApp uygulamasını herhangi bir Meclis cihazına indirmeleri veya bulundurmaları tamamen yasaklandı.

WHATSAPP'DAN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

ABD Temsilciler Meclisi tarafından alınan karar sonrası çalışanlara uygulama yasaklanırken, konu hakkında WhatsApp’tan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Diğer

Avatar
Tolga Çolak