Yandex Metrica

Sitede Ara

Ulusal Siber Kalkan Tatbikatı başladı! Bakan Karaismailoğlu: Ulusal siber güvenliğimiz öncelikli gündemimiz

Ulusal Siber Kalkan Tatbikatı başladı! Bakan Karaismailoğlu: Ulusal siber güvenliğimiz öncelikli gündemimiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılışını yaptığı Ulusal Siber Kalkan Tatbikatı 2021 çerçevesinde bankacılıktan enerjiye, ​sağlıktan eğitime, yayıncılıktan su yönetimine kadar ​36 kurum ve kuruluştan siber güvenlik takımları ve bu takımlardaki 134 siber güvenlik uzmanının da bilgi ve yeteneklerini sınama imkanı bulacağını söyledi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:06

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) gerçekleştirilen Ulusal Siber Kalkan 2021 Tatbikatı'nın açılış programında konuşma yaptı. Bakan Karaismailoğlu, teknolojideki yeniliklerle iletişim ve bilişim çağının oldukça gelişmiş bir safhasının yaşandığını belirtti.

Uzak-yakın ya da bilenen-bilinmeyen gibi bir takım kavramların artık anlamını yitirdiğini, sınırların ise şeffaflaştığını ve karşılıklı etkileşime engel teşkil eden hususların büyük oranda kalktığını söyleyen Karaismailoğlu, ülkenin güçlü bilişim ve haberleşme altyapısının sunduğu imkanlar sayesinde ulaşım sektörü ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin kesişim noktasında ortaya çıkan çözümleri vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, haberleşme sektörüne ilişkin değerlendirmesinde, sektöre 2003-2021 döneminde 92 milyar lira yatırım yapıldığna dikkat çekerek, dünyanın dev ekonomilerini sarsan zorlu salgın dönemine rağmen Türkiye'nin telekom ve mobil işletmecilerinin toplam yatırım miktarının bir önceki yıla göre yüzde 27,3 artışla 2020'de yaklaşık 13 milyar lira olarak gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

ÖNCELİKLİ GÜNDEM SİBER GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI

Siber güvenlik konusunun artık bir milli güvenlik meselesi olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, uluslararası araştırmalara göre, siber saldırıların sebebiyet verdiği kayıpların maliyetinin ise 2021 yılında dünya genelinde 6 trilyon doları bulacağının öngörüldüğünü, bu sebeple ulusal siber güvenliğin sağlanmasının herkesin öncelikli gündemi olduğunu ifade etti.

Siber güvenlik alanındaki tedbirler ve yapılan çalışmalar sonucunda bugüne kadar ülke nezdinde önemli ve kalıcı bir zarar oluşmadığını hatırlatan Karaismailoğlu, tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen KASIRGA, AVCI ve AZAD uygulamaları sayesinde son 4 yılda Türkiye'yi hedef alan yüz binlerce saldırıyı engelledikleri bilgisini paylaştı. Karaismailoğlu, siber güvenlik alanında yerli ve milli yazılımların geliştirilmesinin vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

MERAKLA BEKLENEN 5G

Bakan Karaismailoğlu, 2035 yılına kadar hem dünya ekonomisine 4 trilyon dolar katkı yapacağı hem de 23 milyon istihdam oluşturması beklenen 5G'ye yönelik kritik önemi olan fiber altyapı yaygınlığının artırılması için de yatırımları sürdürdüklerini belirterek, bunun için işletmecilerin, üretici firmaların ve diğer sektör paydaşlarının görüşlerini aldıklarını anlattı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading