Yandex Metrica

Kocaeli'de üniversite öğrencilerinden büyük başarı! Kendi imkanlarıyla uzay kaşifi geliştirdiler

Kocaeli'de üniversite öğrencilerinden büyük başarı! Kendi imkanlarıyla uzay kaşifi geliştirdiler

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) robotik alanda çalışmalar yürüten 'Rover Takımı' öğrencileri de bu araçlardan ilham alarak yeni bir 'insansız uzay kaşifi' geliştirdi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:07

İnsanlığın uzay misyonlarının en değerli yardımcılarından biri olan otonom keşif araçları her geçen gün daha önemli teknolojik cihazlar haline geliyor.

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) robotik alanda çalışmalar yürüten "Rover Takımı" öğrencileri de bu araçlardan ilham alarak yeni bir "insansız uzay kaşifi" geliştirdi.

Engebeli arazide ilerleyip nesnelere müdahale edebilen araç, karşılaştığı objelerden örnekler alıp analiz yapabiliyor.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

6 AYDA TAMAMLANDI

Yaklaşık 6 ayda tamamladıkları araçla bu yıl Polonya'da düzenlenen en prestijli uzay ve robotik yarışmalarından European Rover Challenge'a katılan öğrenciler, 60 takım arasından 11'inci oldu.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

GELECEK YIL ABD'DE DÜZENLENECEK ROVER YARIŞMASINA KATILMAYI PLANLIYORLAR

Araç üzerindeki çalışmalarını sürdüren öğrenciler, gelecek sene ABD'de düzenlenecek University Rover Challenge yarışmasına katılarak daha iyi dereceler almayı planlıyor.

Takım kaptanı ve Makine Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Yunus Emre Eyüboğlu, ekibin geçen yıl robotik alanda çalışmalar yapmak ve yarışmalara katılmak amacıyla kurulduğunu anlattı.

Takımda farklı disiplinlerden 35 üyenin yer aldığını belirten Eyüboğlu; elektronik, yazılım, mekanik, bilim ve tanıtım olmak üzere 5 alt ekibin bulunduğunu kaydetti.

Eyüboğlu, "rover" olarak bilinen keşif araçlarının farklı gezegenlerde bilimsel araştırma yapmak üzere tasarlanan araçlar olduğunu dile getirerek, kendilerinin de bu alanda düzenlenen yarışmalara katılmak için geçen yıl prototip üretim yaptıklarını anlattı.

Yaklaşık 6 ay içerisinde modellemesini yaptıkları aracın yürür sistemi olan insansız bir kara aracı olduğunu aktaran Eyüboğlu, "Üzerinde bulunan robot kolla nesneleri manipüle edebilen, daha sonra toprak örnekleri alıp inceleyebilen ve otonom sürüş yapabilen bir araç." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading