Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kablosuz kulaklıklardaki tehlike! Sağırlığa neden olabiliyor

Kablosuz kulaklıklardaki tehlike! Sağırlığa neden olabiliyor

Çoğu kişinin kullandığı kablosuz kulaklılar, cep telefonları başta olmak üzere birçok akıllı cihazdan bağımsız hareket edebilmeyi sağlarken beraberinde ciddi sağlık problemlerini de getiriyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:06

Kablosuz kulaklık teknolojisi konfor sağlarken uzun süreli kullanımıyla beraberinde ciddi sağlık problemlerini de getiriyor. Satışları günden güne artan ve birçok akıllı cihaz kullanıcısının vazgeçilmezi haline gelen kablosuz kulaklıkların barındırdığı tehlikelerden biri de kulak kiri oluşumunun kulaklıkların kullanımından etkilenmesi.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

KULAK KİRİNİN İŞLEVİNE ENGEL OLUYOR

Kulak kanalındaki açıklığın yakın kısmında mutlaka ince bir kulak kiri tabakasının bulunması gerekirken, bu kulak kiri, dış kulak kanalını nemlendirip enfeksiyonu önlemek amacıyla koruyucu bir mekanizma işlevi görüyor ve böcekler, bakteriler ya da su için bir bariyer görevini yerine getiriyor.

Kulakta oluşan kir, kulak kanalının dış tarafında üretilen ve doğal yolla oluşan bir madde. Böylelikle kulağın kendisini temizlemesinin kesintisiz olarak gerçekleştirmesini sağlıyor. Kulak içi cihazların normal kullanımı genellikle bir soruna neden olmuyor. Diğer taraftan uzun süre kulaklık kullanılması, hava akışına mani olarak, nemli olan kulak kirinin kurumasına engel oluyor. Kulaktaki teri ve nemi hapsederek bunları bakteriyel ya da mantar enfeksiyonlarına daha yatkın hale getiriyor. Bu durum ise hücreleri tıkayarak, bakterilerin oluşmasına kapı açıyor. Dolayısıyla hareket etmesi engellenen kulak kirinin birikmesi, kulaç çınlaması, ağrı, kaşıntı ve baş dönmesi gibi başka semptomlarla beraber işitme problemlerine yol açabiliyor.

Kaynak: TRT Haber

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading