Yandex Metrica
SON DAKİKA
Güney Kore'nin yerli uydusu 'Nuri' yörüngeye oturtulamadı

Güney Kore'nin yerli uydusu 'Nuri' yörüngeye oturtulamadı

Güney Kore'nin tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği ve adı 'Nuri' olarak belirlenen 1.5 ton ağırlığındaki roketi, uzaya fırlatıldı fakat roketin yörüngeye oturtulamadı.

Teknoloji

23.01.2024, 18:09

Güney Kore'nin ikinci nesil fırlatma sistemi Kore Uzay Fırlatma Aracı (KSLV)-II, ilk yörünge fırlatmasını gerçekleştirdi. Güneydoğu Asya ülkesi Güney Kore, uzay yarışına katılarak kendi imkanlarıyla geliştirdiği ilk roketi "Nuri"yi uzaya fırlattı.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

'DÜNYA' ANLAMINA GELİYOR

Diğer taraftan Sputnik'in haberine göre ise Başkent Seul'e 500 kilometre uzaklıkta yer alan Goeung'dan fırlatılan uydunun tam adı Kore Uydu Fırlatma Aracı 2. Uydunun kısa adı ise 'Nuri.'

Yonhap ajansının haberine göre Devlet Başkanı Moon Jae-in, 1.5 ton ağırlığındaki uydunun yörüngeye oturtulamadığını yönünde bir açıklama yaptı.

Moon, açıklamada "Maalesef hedefe tam olarak ulaşılamadı... Roketi 700 kilometre uzaya çıkarmayı başarmış olmamız ve uzaya daha da yaklaşmış olmamız önemli. Ancak yörüngeye yapay bir uydu yerleştirmek hâlâ yerine getirilememiş bir görev" ifadelerini kullandı.

Uydunun maliyetinin de 1.7 milyar dolar olduğu öğrenildi. Kore dilinde Nuri, 'Dünya' anlamına geliyor. Daha önce uzaya 7 uydu gönderen Güney Kore, 2027 yılına kadar yörüngeye 4 'Nuri' daha oturtmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading