banner2

Yolsuzluk soruşturması tamamlandı! İtalyan devine puan silme cezası

İtalya Futbol Federasyonu Spor Hakimliği, adı mali yolsuzluk soruşturmasına karışan Juventus'a 15 puan silme cezası verdi.

Spor 21.01.2023, 00:44
Abone ol
Yolsuzluk soruşturması tamamlandı! İtalyan devine puan silme cezası

İtalya Futbol Federasyonu, Juventus'a mali yolsuzluk sebebiyle 15 puan silme cezası verdiğini duyurdu. Bu gelişme İtalya futbolunda bomba etkisi yarattı.

FIGC'in internet sitesinde yapılan açıklamada, federasyon spor hakimliğinin, adı haksız sermaye kazancı ve futbolcu transfer değerlerini olduğundan farklı göstermek gibi mali yolsuzlukların incelendiği adli soruşturmaya karışan Juventus'a mevcut futbol sezonundan geçerli olmak üzere 15 puan silme cezası verdiği belirtildi. Verilen puan silme cezasına ek olarak, kulübün eski yöneticilerine de farklı sürelerde hak mahrumiyeti cezası uygulandı.

Buna göre, Eski Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici 30 ay, Eski Juventus Başkanı Andrea Agnelli 24 ay, Eski CEO Maurizio Arrivabene 24 ay, Eski Başkan Yardımcısı Pavel Nedved 8 ay hak mahrumiyeti aldı.

JUVENTUS, 11. SIRAYA GERİLEDİ

2022-2023 sezonunda 18 haftası geride kalan Serie A'da 37 puanla 3. sırada bulunan Juventus'un 15 puan silme cezasının ardından 22 puanla 11. sıraya geriledi.

DİĞER 8 KULÜBE CEZA VERİLMEDİ

Bu arada açıklamada, Juventus ile beraber benzer suçlamalardan yargılanan diğer 8 kulübe ise herhangi bir ceza verilmediği ve adı geçen diğer kulüp yöneticilerinin de beraat ettiği kaydedildi.

JUVENTUS, KARARI TEMYİZE GÖTÜRECEK

İtalyan medyası, Juventus'a verilen puan silme cezasını "Son dakika" gelişmesi olarak duyururken, Juventus'a spor savcısının da istediğinin üstünde ağır bir ceza verildiği yazıldı. Basında çıkan haberlerde, siyah-beyazlı kulübün bu cezayı temyize götürerek itiraz edeceği ifade edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!