Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yasaklı alet Afrika Kupası'nda yeniden ortaya çıktı! Sporseverler isyan etti

Yasaklı alet Afrika Kupası'nda yeniden ortaya çıktı! Sporseverler isyan etti

Son dakika haberleri... 2010 Dünya Kupası'nda sporseverlerle buluşan 'vuvuzela' 2021 Afrika Kupası'nda yeniden ortaya çıktı. Daha önce yasaklanan aletin tekrar tribünlerde kullanılması şaşkınlık yarattı.

Spor

23.01.2024, 18:41

İlk olarak Güney Afrika'da yapılan 2010 Dünya Kupası'nda ortaya çıkan vuvuzela, Kamerun'da yapılan 2021 Afrika Kupası'nda yeniden ortaya çıktı. 

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda çıkardığı sesten dolayı yasaklanan vuvuzela, uzun bir aranın ardından yeniden futbol sahalarına döndü.

Kamerun’da devam eden Afrika Uluslar Kupası maçları öncesinde, maçların oynandığı şehirlerin caddeleri ve stadyumlar vuvuzela sesiyle yankılanıyor.

Güney Afrika zurnası diye de adlandırılan 61 santimetre boyunda ve 100 gram ağırlığında olan vuvuzelanın herhangi bir tuşu veya tonlama deliği yok.

Feyyaz Uçar'dan skandal Semih Kılıçsoy açıklamaları: Ağlamaklı olarak beni aradı... Haberi Görüntüle

SPORSEVERLER SESTEN RAHATSIZ

Futbolseverlerin ilk olarak, Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası maçlarında tanıştığı vuvuzela, çıkardığı yüksek ve gürültülü sesi ile kimi futbolsever ve futbolcuları rahatsız ediyor.

Afrikalı futbolseverlerin en önemli tezahürat aracı olan üflemeli çalgı vuzuvela, üfleyen kişinin ritmine bağlı olarak, fil sesine benzer bir ses çıkartıyor.

Toplu olarak çalındığında 135 desibel ses çıkaran “vuvuzela, birçok taraftar ve futbol takımı tarafından rahatsız edici olarak değerlendiriliyor.

Çıkardığı sesle ekran başındaki futbolseverleri de rahatsız eden vuvuzela, 2009’da FİFA Konfederasyon Kupası'nda futbolcuları olumsuz etkilediği gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yürütülen soruşturmada yeni gelişme: Korner direğiyle... Haberi Görüntüle

VUVUZELA SAĞLIĞA ZARARLI

İnsan sağlığına zararlı olduğu öne sürülen bazı ülkelerde satışının yasak olduğu öğrenildi.

Bazı yerel yönetimler, insan sağlığına zararlı olduğunu gerekçe göstererek vuvuzelanın satışını yasaklıyor.

Kamerunlu futbolsever Mussa Bouba, “Vuvuzelayla kendi ekiplerimize cesaretlendirirken, rakiplerimize gözdağı veriyoruz.” diye konuştu.

Diğer bir Kamerunlu futbolsever Adamou Ngo da “Vuvuzela ile seferberlik çağrısı yapıyoruz.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading